Ο Παναθηναϊκός νίκησε δύσκολα 2-1 τη Βέροια στη Λεωφόρο κι έφτασε τις τρεις σερί νίκες στο πρωτάθλημα – Πρώτο γκολ στη Σούπερ Λίγκα φέτος ο Μπεργκ, τραγικοί οι βοηθοί του Κύζα

Μετά από 21 ημέρες, ο Παναθηναϊκός και η Βέροια επέστρεψαν στις επίσημες αγωνιστικές υποχρεώσεις τους. Το τριφύλλι κατάφερε να δώσει συνέχεια στο σερί του και να παραμείνει σε επαφή με τις πρώτες θέσεις και τους ΠΑΟΚ, Ολυμπιακό. Αντίθετα, η ομάδα της Ημαθίας ναι μεν έδειξε εξαιρετικά στοιχεία στο παιχνίδι της, άγχωσε τους πράσινους με τη μείωση του σκορ (2-1), αλλά δεν είχε το κάτι παραπάνω έτσι ώστε να πάρει περισσότερα από το ματς της Λεωφόρου.

Το τριφύλλι πήρε τρίτη σερί νίκη στο πρωτάθλημα δίχως Μέντες, Σίλντενφελντ και Ατζαγκούν στην αποστολή, με τον Ζέκα να επιστρέφει στο αρχικό σχήμα και τον Μπεργκ να πετυχαίνει το πρώτο φετινό γκολ στο πρωτάθλημα, στην τρίτη – μόλις – συμμετοχή του λόγω του σοβαρού τραυματισμού που είχε στην πρεμιέρα.

Ο Παναθηναϊκός αυτή τη φορά δεν… πέταξε το πρώτο ημίχρονο, όμως, είχε τη δυνατότητα να τελειώσει νωρίτερα το ματς με τρίτο ή και περισσότερα τέρματα, κάτι που δεν έκανε απέναντι στη Βέροια των δέκα παικτών. Οι φιλοξενούμενοι φοβήθηκαν περισσότερο από ότι έπρεπε, ρίσκαραν μετά το 60′ και μπήκαν στο ματς, ήταν όμως αργά για κάτι παραπάνω, καθώς ο Παναθηναϊκός στη συνέχεια έφτασε κοντά και σε τρίτο τέρμα, εκμεταλλευόμενος τα κενά στην άμυνα της Βέροιας.

Έξι αλλαγές ο Αναστασίου, ρίσκο ο Γκρανέρο

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε το ματς κόντρα στη Βέροια, έχοντας έξι αλλαγές σε σχέση με το ματς του Europa League στη Μόσχα απέναντι στη Ντιναμό. Ο Αναστασίου φρέσκαρε την ομάδα του, κάτι που είχε φανεί κι από τις επιλογές στην αποστολή. Κάτω από τα δοκάρια επέστρεψε ο Στιλ, με τους Νάνο, Τριανταφυλλόπουλο, Κουτρουμπή και Μπούρμπο να είναι οι τέσσερις της άμυνας από αριστερά προς τα δεξιά. Στη μεσαία γραμμή ρόλο ανασταλτικού χαφ πήρε ο Λαγός, με τους Μπούι και Ζέκα μπροστά του και τον Πράνιτς σε ελεύθερο ρόλο πίσω από τους Κλωναρίδη και Μπεργκ.

Στον αντίποδα, ο Χοσέ Γκρανέρο επέλεξε ένα επιθετικό σχήμα, με Καλτσά, Μπεν και Ντουμίτρου στην ίδια ενδεκάδα για τη Βέροια. Έτσι, στο 4-2-3-1 του Ισπανού, ο Καντιμοίρης ήταν κάτω από τα γκολπόστ με τους Ραούλ Μπράβο, Όστοϊτς, Καλί και Μαλόν από αριστερά προς τα δεξιά στην άμυνα. Αμυντικά χαφ ήταν οι Μπαλάφας και Μπατιό, με τον Καλτσά δεξιά, τον Γεωργιάδη αριστερά και τον Ντουμίτρου πίσω από τον μοναδικό προωθημένο Μπεν.

Προβάδισμα… με τη βούλα!

PAOVeriaMesaPenalti

Ο Παναθηναϊκός από τα πρώτα λεπτά του ματς έδειξε διάθεση να επιτεθεί, ασχέτως αν οι βοηθοί Σίπκας και Γεωργιάδης ήταν εκτός κλίματος αγώνα και στην πρώτη υπόδειξη ο δεύτερος έκοψε λανθασμένα τον Μπεργκ που έφευγε μόνος με τον Καντιμοίρη μετά από πάσα του Ζέκα. Το ίδιο συνέβη και με τον πρώτο βοηθό, ο οποίος υπέδειξε λανθασμένα οφσάιντ τον Καλτσά, όπως νωρίτερα ο συνάδελφός του τον Μπεγκ. Ο Σουηδός, πάντως, ήταν κινητικότατος και στο 18′ είχε την πρώτη μεγάλη φάση του ματς. Ο Μπούι έκανε την μπαλιά τον Μπεργκ, ο οποίος σταμάτησε τη μπάλα στη μικρή περιοχή και με το αριστερό τράνταξε το αριστερό δοκάρι του Καντιμοίρη!

Η πίεση του Παναθηναϊκού και η καλή κυκλοφορία, είχε ως αποτέλεσμα το γκολ των «πράσινων» στο 26′. Το τριφύλλι βγήκε στην επίθεση από δεξιά με τον Μπούρμπο να κάνει τη σέντρα και τον Μαλόν να τραβάει από τη φανέλα τον Μπεργκ στη μικρή περιοχή, την ώρα που ο Σουηδός ήταν έτοιμος να σκοράρει. Ο ρέφερι Κύζας έδειξε πέναλτι και κόκκινη κάρτα στον άσο της Βέροιας, με τον Ντάνιελ Πράνιτς να μην κάνει λάθος από την άσπρη βούλα. Μετά το γκολ, ο Παναθηναϊκός συνέχισε να είναι κινητικός, να έχει διάθεση για περισσότερα τέρματα, αλλά η βιασύνη του σε κάποιες περιπτώσεις και οι λάθος υποδείξεις του βοηθού Γεωργιάδη σε τρεις φάσεις, δεν του επέτρεψαν να φτάσει στην περιοχή του Καντιμοίρη με αξιώσεις, την ώρα που η Βέροια περιορίστηκε σε παθητικό ρόλο.

Το πρώτο… αίμα για Μπεργκ

PAOVeriaMesaBerg

Ο Χοσέ Γκρανέρο είχε ήδη σπαταλήσει μια αλλαγή, βάζοντας τον Βάσκες αντί του Γεωργιάδη, έτσι ώστε να πάει στόπερ ο Μπατιόν, αμυντικό χαφ ο Βάσκες και δεξί μπακ ο Καλί, μετά την αποβολή του Μαλόν. Η Βέροια με δέκα παίκτες δυσκολευόταν πολύ να κρατήσει τη μπάλα, την ώρα που ο Παναθηναϊκός με στρωτό ποδόσφαιρο και καλή κυκλοφορία, έφτασε και σε δεύτερο τέρμα.

Ήταν το 47′ όταν ο Ζέκα έκανε κάθετη πάσα στον Κλωναρίδη, αυτός πέρασε και τον Καντιμοίρη, αλλά άφησε τη μπάλα στον επερχόμενο Μπεργκ ο οποίος δεν είχε πρόβλημα να τη σπρώξει στα δίχτυα, μέσα σε αποθέωση! Αυτό ήταν και το πρώτο φετινό γκολ του Σουηδού, στο πρωτάθλημα, με το οποίο ο Παναθηναϊκός πήρε μεγάλο προβάδισμα για τη νίκη κόντρα στη Βέροια.

Επιστροφή από το πουθενά…

Οι βοηθοί του Κύζα, πάντως, συνέχιζαν να προσπαθούν να κλέψουν την παράσταση στη Λεωφόρο. Ειδικότερα ο Σίπκας, που είχε τη λανθασμένη υπόδειξη σε βάρος της Βέροιας στο πρώτο ημίχρονο, σήκωσε δυο φορές τη σημαία του ενώ Μπεργκ και Μπούι καλύπτονταν καθαρά από τους αμυντικούς της ομάδας της Ημαθίας. Κι ενώ ο Αναστασίου είχε περάσει στο ματς τον Πέτριτς και ο Γκρανέρο τον Μπαργκάν, με σκοπό κι οι δυο να επιτεθούν περισσότερο, η Βέροια σε μια ανύποπτη φάση μείωσε το σκορ και μπήκε ξανά στο ματς.

Ήταν το 68′ όταν σε ένα πλάγιο από τα δεξιά για τη Βέροια, ο Τριανταφυλλόπουλος δεν μπήκε δυνατά στη φάση, η μπάλα έμεινε… ζωντανή στη μικρή περιοχή κι ο αμαρκάριστος Καλτσάς, την έστειλε στα δίχτυα του Στιλ, δίνοντας ενδιαφέρον στο ματς με το 2-1 και περισσότερα από 20 λεπτά να απομένουν. Από αυτό το σημείο κι έπειτα, η Βέροια πήγε το ματς στη δύναμη, ξεφεύγοντας πολλές φορές από τα αθλητικά πλαίσια. Οι κάρτες βγήκαν από το τσεπάκι του Κύζα, με τους βοηθούς του και κυρίως τον Σίπκα να συνεχίζουν να έχουν τραγική απόδοση καθώς είχαν ακόμα δυο λανθασμένες υποδείξεις σε επιθέσεις των πράσινων. Παρόλα αυτά, ο Παναθηναϊκός δεν απειλήθηκε ιδιαίτερα, αφού η ομάδα της Ημαθίας ναι μεν ήθελε την κόντρα αλλά δεν μπορούσε να τη βρει, ενώ το τριφύλλι έχασε δυο καλές ευκαιρίες με κορυφαία αυτή του Καρέλη στο 89′ του αγώνα.

Κάπως έτσι, ο Παναθηναϊκός κατάφερε να πάρει τους τρεις βαθμούς, για τρίτη συνεχόμενη φορά και για πρώτη μετά την επανέναρξη των επίσημων υποχρεώσεών του. Έτσι, το τριφύλλι έμεινε κοντά στους πρωτοπόρους ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό, φτάνοντας τους 19 βαθμούς με τον «δικέφαλο του Βορρά» να έχει 25 και τους Πειραιώτες 23. Η Βέροια, έμεινε στους 17.

onsports.gr