Την παραίτησή του από τη θέση του τακτικού μέλους στο πρόσφατα εκλεγέν ΔΣ της ΠΟΕ υπέβαλε με επιστολή του στις 29 Νοεμβρίου ο Λάζαρος Κουμπουλίδης, δικηγόρος, αντιπρόσωπος της Ευξείνου Λέσχης Βέροιας.

Στην επιστολή του, ο Λ. Κουμπουλίδης μιλά για «εξωθεσμικούς παράγοντες» από τους οποίους θα πρέπει να «απαγκιστρωθεί» ο οργανωμένος ποντιακός χώρος και καταφέρεται κατά της «τριανδρίας Παρχαρίδη-Αντωνιάδη-Γεωργιάδη», όπως την αποκαλεί, καταλογίζοντάς της πολιτική «εκπαραθύρωσης», που κατά την εκτίμησή του συνοψίζεται στο «Νέο Δόγμα: Όποιος παρεκκλίνει της πορείας, κατέρχεται του οχήματος».

Η συγκεκριμένη αναφορά φέρεται να περιέχεται στο πρώτο δελτίο Τύπου του νέου ΔΣ της ΠΟΕ, υπό την προεδρία του Γ. Αντωνιάδη. Ο Λ. Κουμπουλίδης υιοθετεί το περιεχόμενο της επιστολής του Επ. Φαχαντίδη, με ημερομηνία 15 Νοεμβρίου 2014, στην οποία ο παραιτηθείς πρόεδρος της Παμποντιακής είχε γράψει ότι το «νέο Δημοκρατικό δόγμα θυμίζει περισσότερο «Δημοκρατία της Βαϊμάρης του 1919-1933 […] που ως γνωστόν οδήγησε στην επικράτηση του Ναζισμού στη Γερμανία».

Στρέφεται και κατά του προέδρου ΣΠΟΣ Νοτίου Ελλάδας και Νήσων ο Λ. Κουμπουλίδης, ισχυριζόμενος ότι «σε εφαρμογή αυτού του νέου Δόγματος, λοιδορήθηκα και εξυβρίστηκα από τον ΣΠΟΣάρχη Ν. Ελλάδας κ. Γ. Βαρυθιμιάδη (του επονομαζόμενου και ως «οπλαρχηγού» από τον ίδιο τον κ. Παρχαρίδη), που με απαξιωτικές εκφράσεις και αήθη επίθεση στο πρόσωπο μου, ανάλογη με αυτή που οδήγησε τον κ. Γαβρίδη και κ. Φαχαντίδη σε παραίτηση, επιδίωξε με την ανοχή και επικρότηση του νυν προέδρου κ. Αντωνιάδη από την πρώτη συνεδρίαση του Συμβουλίου να με οδηγήσουν σε παραίτηση.»

Μείζον θέμα διαφωνίας, όπως προκύπτει από την επιστολή παραίτησης Κουμπουλίδη, είναι η μέθοδος χειρισμού του τρόπου που διοικείται το Ίδρυμα «Παναγία Σουμελά» αλλά και το γεγονός ότι η ΠΟΕ, με υπογραφή προέδρου όπως υποστηρίζει ο Λ. Κουμπουλίδης, αρνήθηκε να καλύψει μέρος των δικαστικών εξόδων που έκανε η Εύξεινος Λέσχη Βέροιας για την προσφυγή της στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά του νέου Κανονισμού για τη διοίκηση του Ιδρύματος «Παναγία Σουμελά». Ας σημειωθεί πάντως ότι όλοι συμφωνούν πως ο Κανονισμός που διέπει την εν λόγω διοίκηση θα πρέπει να αλλάξει.

Δηλώνοντας: «αυτή η ΠΟΕ δεν με εκφράζει» και ότι το «νέο ‘δόγμα’ της διοίκησης και η αλλαγή πλεύσης στο ‘σκληρό πυρήνα’ των στοχεύσεων με βρίσκει όχι απλά αντίθετο αλλά ‘ψυχή και σώμα’ απέναντι σε ‘θέση μάχης’ για να μην επικρατήσουν», ο Λ. Κουμπουλίδης παραιτείται.

Αναμένεται με ενδιαφέρον η απάντηση των θιγομένων από την επιστολή Κουμπουλίδη.

pontos-news.gr