«Ο κύκλος του μνημονίου φτάνει στο τέλος του και πρέπει να χτίσουμε την Ελλάδα του μέλλοντος. Έχουμε σχέδιο ανασυγκρότησης της χώρας, το οποίο έπρεπε να υπάρχει και να εφαρμοστεί και χωρίς την τρόϊκα» τόνισε μεταξύ άλλων ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην ομιλία που έκανε στη Βέροια με αφορμή τη συμπλήρωση των 40 χρόνων από την ίδρυση της ΝΔ. mhtso500
Υποστήριξε το έργο της κυβέρνησης, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στις πολύ σκληρές αλλά αναπόφευκτες αποφάσεις που έπρεπε να πάρει ως υπουργός μεταρρύθμισης.
Κάνοντας μια ιστορική αναδρομή στα χρόνια από την ίδρυση της παράταξης, σημείωσε ότι «αυτή η παράταξη είπε αλήθειες. Αλήθειες που ενδεχομένως ο ελληνικός λαός δεν ήταν ώριμος να τις ακούσει και να τις ακολουθήσει. Απόδειξη τα όσα είπαν και έκαναν ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης και ο Κώστας Καραμανλής. Η μετέπειτα εξελίξεις δικαίωσαν και τους δυο, όταν έλεγαν ότι πρέπει να παρθούν μέτρα σκληρά μεν, αλλά τέτοια που θα βοηθήσουν τη χώρα να βελτιώσει την οικονομία της».
Δεν παρέλειψε να αναφερθεί στις δύσκολες συγκυρίες που υπάρχουν αυτή τη στιγμή με μια Μεσόγειο να φλέγεται και μια ΕΕ να ψάχνει να βρει τον προσανατολισμό της.
Εξέφρασε την πεποίθηση ότι θα εκλεγεί πρόεδρος της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή και πως «η ΝΔ που βγάζει τη χώρα από το μνημόνιο πρέπει να υπογράψει ένα νέο. Αυτή τη φορά με το λαό. Έναν λαό που πλέον δεν εμπιστεύεται τους πολιτικούς και τις πολιτικές τους.»
Επιτέθηκε όπως ήταν αναμενόμενο, στις «στείρες και μηδενιστικές πολιτικές που ασκεί η αντιπολίτευση, την ακατάσχετη παροχολογία και πως είναι λυπηρό που δεν μπορεί να βρεθεί μια πλατφόρμα συνεννόησης, ώστε να μπορέσει η χώρα να μηδενίσει τις παθογένειες και ο λαός της να βγει νικητής μέσα από την κρίση»
Τέλος ειδική μνεία έκανε στα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Ημαθίας υπογραμμίζοντας τις δυνατότητες του πρωτογενή τομέα και των εξαγωγών, την ανάπτυξη του τουρισμού και τη δημιουργία επιχειρήσεων από νέους που έχουν καινοτόμες και προοδευτικές αντιλήψεις.mhtso1-500
Νωρίτερα ο Κ. Μητσοτάκης επισκέφτηκε τη Δημόσια Βιβλιοθήκη της Βέροιας την οποία στην ομιλία του χαρακτήρισε ως κόσμημα της πόλης