Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη της Βέροιας σας προσκαλεί το Σάββατο 29 Νοεμβρίου 2014, στις 12 το μεσημέρι, στην αίθουσα εκδηλώσεων της Βιβλιοθήκης (στην οδό Έλλης 8) στην παρουσίαση του παιδικού βιβλίου της Φιλοθέης Σινώλα με τίτλο «Της πόλης το παιδί».
Για το βιβλίο θα μιλήσουν: Η Νηπιαγωγός κ. Αρετή Σκουλαριώτου, η οποία θα μιλήσει για το θέμα
“Η υγεία του παιδιού μέσα από τη διατροφή και την ιστοριοπαραμυθούλα”
Ο κ. Γαβριήλ Καούρης, Συνταξιούχος Εκπαιδευτικός, Σχολικός Σύμβουλος Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης με θέμα: «Τα διατροφικά αγαθά της φύσης, το παιδί & το παραμύθι-ιστορία και η ίδια η συγγραφέας.
Η εκδήλωση περιλαμβάνει μουσικά δρώμενα, πολλές δραστηριότητες, εκπλήξεις!
Aαπευθύνεται σε παιδιά όλων των ηλικιών.

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα
Η Φιλοθέη Σινώλα γεννήθηκε στη Βέροια, όπου και τελείωσε το Γυμνάσιο και το Λύκειο. Σπούδασε στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και είναι πτυχιούχος της Φιλοσοφικής Σχολής. Κατέχει τα πτυχία της κλασικής φιλολογίας και της Ιστορίας-Αρχαιολογίας. Η αγάπη της προς τα παιδιά την ωθεί να πάρει και το πτυχίο της Προσχολικής Αγωγής Δραστηριοτήτων Δημιουργίας και Έκφρασης, ενώ ταυτόχρονα να ασχοληθεί με της συγγραφή παιδικών έργων. Εκτός από το βιβλίο της «Της πόλης το παιδί» έχει γράψει πολλά παιδικά διηγήματα που δεν έχουν εκδοθεί ακόμη.
Λίγα λόγια για το βιβλίο
Ανάμεσα στους ανθρώπους μιας μεγαλούπολης ζουν και μικρά παιδιά. Ζουν σ’ αυτή την τσιμεντούπολη με το ρυθμό της, απολαμβάνουν τα αγαθά, όπως φρούτα και λαχανικά, έτσι όπως είναι. Δεν έχουν τις ευκαιρίες να γνωρίσουν απ’ ευθείας πράγματα γύρω α π’ αυτά. Δεν ξέρουν ξεκάθαρα, πολλές φορές, τι είναι αυτά που έφτασαν στο τραπέζι τους, πώς δημιουργήθηκαν. Γι’ αυτό και κλέβουν κάθε ευκαιρία για να μάθουν. Αυτό συνέβη και με τον ήρωα της ιστορίας “ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΤΟ ΠΑΙΔΙ” που έγραψε η εκπαιδευτικός Φιλοθέη Σινώλα.
(περισσότερες πληροφορίες για τη διάθεση του βιβλίου στα τηλ: 6979106463 και 2331020766