Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα των Σχολών Γονέων «Αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου των παιδιών σε άτυπα περιβάλλοντα μάθησης», διάρκειας 25 ωρών που πραγματοποιήθηκε στο Νηπιαγωγείου του Τριλόφου Ημαθίας από την Κωφίδου Χριστίνα, επιμορφώτρια ενηλίκων. Αξίζει να παραθέσουμε τις εντυπώσεις που αποκόμισαν δύο γονείς από το σεμινάριο:

«Το συγκεκριμένο σεμινάριο ήταν πολύ ενδιαφέρον και επιμορφωτικό. Μού έδωσε τη δυνατότητα να έρθω σε επαφή με άλλους γονείς και να ακούσω τις απόψεις τους, πώς αξιοποιούν τον ελεύθερο χρόνο με τα παιδιά τους και να μού δώσουν με αυτόν τον τρόπο ιδέες και συμβουλές. Μέσα από την προβολή διαφανειών και βίντεο είχαμε τη δυνατότητα να διευρύνουμε τις γνώσεις μας. Θεωρώ πως είναι πολύ ενδιαφέρον και σημαντικό το έργο των Σχολών Γονέων και μακάρι να συνεχίσουν και στο μέλλον με τόσο καταξιωμένους και έμπειρους εκπαιδευτές. Τέλος, πέρα από τις συζητήσεις που κάναμε, βοήθησαν πολύ και τα βιωματικά στα οποία συμμετείχαμε, καθώς και η συνεργασία μας σε ομάδες».

«Η Σχολή Γονέων ήταν πραγματικά μια μοναδική εμπειρία για εμάς τους γονείς που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε καθημερινά προβλήματα επικοινωνίας με τα παιδιά μας. Μέσα από αυτή τη διαδικασία μπορώ να πω πως έμαθα πράγματα, που με βοήθησαν να θεμελιώσω μία καλύτερη σχέση με το παιδί μου και να αποφύγω λάθη που έκανα παλαιότερα. Επίσης κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου συζητήσαμε θέματα τα οποία ήταν αρκετά ενδιαφέροντα και συγχρόνως επιμορφωτικά, σχετίζονταν με δύσκολες καταστάσεις της ζωής του ανθρώπου, που πολλές φορές ένας γονιός φοβάται να συζητήσει με το παιδί του. Με λίγα λόγια ξεπεράσαμε φοβίες και αποβάλαμε ανησυχίες σχετικά με το πώς και με το τι πρέπει να συζητάμε με τα παιδιά μας. Πραγματικά αξίζει να ξαναπραγματοποιηθεί η Σχολή Γονέων, καθώς επιμορφώνει τους γονείς και διευρύνει τη σκέψη τους…»