Η Άννα Παπανίδου γεννήθηκε στη Βέροια το1997. Τα πρώτα μουσικά της βήματα τα έκανε σε ηλικία 8 ετών, ξεκινώντας από την φιλαρμονική ορχήστρα της Κ.Ε.Π.Α του δήμου Βέροιας και άρχισε να ασχολείται με το σαξόφωνο. Ένα έτος αργότερα εγγράφτηκε στο τμήμα πιάνου του ωδείου της στέγης γραμμάτων και τεχνών του δήμου Βέροιας και άρχισε να κάνει μαθήματα πιάνου και στο τμήμα θεωρητικών μαθημάτων. Το 2009 εγγράφτηκε στο ωδείο Αμπελοκήπων Θεσσαλονίκης στο τμήμα σαξοφώνου και δίνοντας κατατακτήριες εξετάσεις, κατατάχθηκε στην Α’ Ανωτέρα τάξη του ωδείου, στην τάξη του Ξενοφόντα Αβράμογλου.
Έχει τελειώσει τα θεωρητικά υποχρεωτικά μαθήματα και έχει πάρει το πτυχίο της αρμονίας. Το 2011 παρακολούθησε τα διεθνή μουσικά σεμινάρια Δούμπια στη Βλάστη με δάσκαλο τον διεθνούς φήμης σολίστα κλαρινέτου σε συμφωνικές ορχήστρες της Ευρώπης κ. Μιλτιάδη Μουμουλίδη. Την ίδια χρονιά έγινε μέλος της ελληνικής φιλαρμονικής ορχήστρας νέων με μαέστρο την γερμανίδα Marianne Halder. Έχει συμμετάσχει σε συναυλίες jazz μουσικής με το συγκρότημα ΒLUS N’ MINUS COLLECTIVE ORCHESTRA σε ανοικτές και κλειστές μουσικές σκηνές, στην Θεσσαλονίκη. Επίσης συμμετείχε σε συναυλίες κουαρτέτων σαξοφώνου με κλασικά και σύγχρονα μουσικά έργα. Το 2012 έλαβε μέρος στη πανελλήνια συνάντηση σαξοφώνων στον Βόλο, παίρνοντας τιμητική διάκριση. Την ίδια χρονιά πήρε μέρος σε σεμινάριο με τον τρομπετίστα Γεράσιμο Ιωαννίδη στη Θεσσαλονίκη. Το 2013 πήρε μέρος στα σεμινάρια jazz μουσικής με τον διεθνή πιανίστα της jazz κ. Σάκη Παπαδημητρίου, στη Θεσσαλονίκη, καθώς και στα σεμινάρια ελεύθερου αυτοσχεδιασμού με τον Ιταλό πιανίστα και συνθέτη Gianni Lenoci. Το 2014 έλαβε μέρος στον πανελλήνιο διαγωνισμό σαξοφώνου, στον Βόλο όπου κατέλαβε τιμητική διάκριση.
Σήμερα, έχει τελειώσει τα μαθήματα σαξοφώνου και βρίσκεται στο στάδιο της ετοιμασίας των εξετάσεων του διπλώματος της, στο ωδείου των Αμπελοκήπων . Έχει τελειώσει επίσης την Γ’ Μέση του τμήματος πιάνου στο ωδείο της στέγης γραμμάτων και τεχνών του δήμου Βέροιας. Μαθητεύει στην Γ΄ Λυκείου του μουσικού σχολείου της Βέροιας έχοντας ως όργανο επιλογής το φλάουτο.

Πρόγραμμα

SONATA
Op. 1945
Alto sax
Paul Creston
1906 – 1985
Παναγιώτης
Αποστολίδης
1961 –

GAZA 2014
Επιβεβλημένο
Alto sax
Alexander
Clasounov
1865 – 1936

CONCERTO
1934
Alto sax

LAZY
2014
Soprano sax
Χάρης
Καπετανάκης
1970 –