Η κοινωνική παρεμβατικότητα και η εξωστρέφεια του Προσκοπικού Προγράμματος αποτελεί βασικό άξονα του Προγράμματος Δράσης 2013-2015 της Γενικής Εφορείας. Η Εφορεία Κλάδου Λυκοπούλων της Γενικής Εφορείας, συμβάλλοντας σε αυτή τη προσπάθεια, σχεδίασε ένα πρότυπο Μηνιαίο Θέμα σε συνεργασία με το Ελληνικό Ινστιτούτο Διατροφής, με σκοπό τα Λυκόπουλα να γνωρίσουν με τρόπο δημιουργικό την αξία της σωστής διατροφής και της καταναλωτικής αγωγής. Συνολικά το Πρόγραμμα είναι ενταγμένο στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων, με τρόπο που και τα ίδια τα παιδιά γίνονται φορείς διατροφικής πληροφορίας και ενημέρωσης και συμμετέχουν ενεργά με μεσογειακές μαγειρικές παρασκευές στην ύπαιθρο, stands με ενημερωτικό υλικό σε πόλεις σε όλη την Ελλάδα και πολλά άλλα.
Το Μηνιαίο Θέμα με τίτλο “Μια Υγιεινή Ιδέα” εφάρμοσαν η η και 7η Αγέλη Λυκοπουλων Βέροιας το απόγευμα της Κυριακής 23 Νοεμβρίου 2014 στον χώρο της πλατείας δημαρχείου της Βέροιας.
Το Πρόγραμμα λαμβάνει χώρα όλο το 2014, με πρωτότυπες δράσεις και διαδραστικά παιχνίδια. Στόχος είναι να μυηθούν τα παιδιά από τα πρώτα τους κιόλας χρόνια στην έννοια της σωστής διατροφής.