Μηδενική αύξηση στα δημοτικά τέλη καθαριότητας και φωτισμού του Δήμου Βέροιας εισηγείται προς το Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας οι Οικονομική Επιτροπή που συνεδρίασε σήμερα το μεσημέρι.
Υπήρξαν δυο μόνο διαφοροποιήσεις 1.Η εξίσωση των τελών για τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος στα 90 ευρώ ετησίως (τα καφέ πλήρωναν 100 τώρα γίνονται 90, ενώ όσα καταστήματα προσφέρουν φαγητό ή μεζέ από 67,10 θα πληρώνουν 90) 2.Η δαπάνη για τον πολιτικό γάμο θα είναι για τους Δημότες του Δήμου 50 ευρώ ,ενώ για τους εκτός Δήμου 100 ευρώ. Όλα τα υπόλοιπα παραμένουν ως έχουν.
Υπήρξαν τοποθετήσεις των μελών της Επιτροπής οι οποίες σε γενικές γραμμές ήταν ταυτόσημες πλην του Γιώργου Μελιόπουλου της Λαϊκής Συσπείρωσης που εισηγήθηκε μείωση των τελών κατά 30% με ταυτόχρονη υψηλή αύξηση σε μεγάλες επιχειρήσεις, σούπερ-μάρκετ κλπ.
Ο πρόεδρος της Επιτροπής και αντιδήμαρχος Οικονομικών Σ. Ασλάνογλου γνωστοποίησε στην Επιτροπή πως με τις μηδενικές αυξήσεις δημιουργείται ένα έλλειμμα ύψους 200.000 Ευρώ το οποίο, όπως είπε θα καλυφθεί με εξορθολογισμό των δαπανών. Τόνισε δε πως η μη αύξηση στα τέλη καθαριότητας και φωτισμού είναι μια πολιτική απόφαση που πάρθηκε με στόχο τη μη περαιτέρω οικονομική επιβάρυνση των δημοτών.