Την βεβαιότητα ότι η χώρα θα βγει σύντομα εκτός μνημονίου εξέφρασε στην, μεγάλη, πολιτική του συγκέντρωση, την περασμένη Παρασκευή στο “Αιγές Μέλαθρον” κάνοντας παράλληλα επίθεση στα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, κατηγορώντας τα για προγραμματικές παλινδρομήσεις, εξέφρασε ο βουλευτής Ημαθίας κ.Λάζαρος Τσαβδαρίδης.Ο βουλευτής αναφέρθηκε ακόμη στις προσπάθειες της κυβέρνησης Σαμαρά για την δημιουργία πρωτογενούς πλεονάσματος, της ρύθμισης των ληξιπρόθεσμων οφειλών σε 100 δόσεις, την εφαρμογή του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος κ.α
“Μπαίνοντας ως εκ τούτου τάξη στα οικονομικά της χώρας, μπορούμε πλέον να προχωρήσουμε ευκολότερα στις απαραίτητες διορθώσεις και να θέσουμε τις βάσεις για την επανεκκίνηση της αναπτυξιακής πορείας της χώρας μας…Οι καιροί είναι κρίσιμοι. Δεν υπάρχει ούτε χρόνος, ούτε χώρος για παιχνίδια και πειραματισμούς…Θα αφήσουμε τις τύχες της χώρας σε μία από τις πιο δύσκολες καμπές της ιστορίας της, τώρα που φαίνεται ότι επιτέλους βγαίνουμε από το λαβύρινθο, σε αυτούς που αλλάζουν θέσεις και απόψεις από Δευτέρα σε Τρίτη και από Πέμπτη σε Παρασκευή;
Σε αυτούς που ονειρεύονται να γυρίσουν πίσω την Ελλάδα στα χρόνια του “Τσοβόλα δώστα όλα” και στο “λεφτά υπάρχουν;” είπε, μεταξύ άλλων, ο κ.Τσαβδαρίδης,ο οποίος στο τέλος της ομιλίας του έκανε εκτενή αναφορά στις προσπάθειες που καταβάλει για την επίλυση μιας σειράς θεμάτων που αφορούν την Ημαθία, από την παραμονή της 1ης Μεραρχίας,του Αστυνομικού Τμήματος Πλατέως, της Αστυνομικής Ακαδημίας Βέροιας κ.α.
Ακολουθούν τα επίμαχα σημεία της ομιλίας Τσαβδαρίδη που αφορούν την Ημαθία:
(…)Μιλάω με τις διαρκείς παρεμβάσεις μου για τα αγροτικά θέματα, με την κατάθεση τροπολογιών και ερωτήσεων για τη ρύθμιση των κόκκινων αγροτικών δανείων, για τη συντομότερη και δικαιότερη καταβολή των αποζημιώσεων από τις φυσικές καταστροφές, για την ταχύτερη απόδοση του ΦΠΑ, για την είσπραξη των κοινοτικών ενισχύσεων στο ακέραιο, χωρίς παρακρατήσεις από τον ΟΓΑ, για την επίλυση στο πρόβλημα των επιλέξιμων βοσκοτόπων, για την αποκατάσταση των αδικιών στους ιδιοκτήτες φωτοβολταϊκών.
Μιλάω με την κατάθεση προτάσεων για την αποκατάσταση της ζημίας των μικροομολογιούχων από το κούρεμα των ομολόγων τους, για τη δικαιότερη φορολόγηση των αγροτών χωρίς την υποχρέωση τήρησης βιβλίων, με την κατάθεση προτάσεων για την ορθότερη διακίνηση και προώθηση των αγροτικών μας προϊόντων στις αγορές του εξωτερικού, με τη συνεχή πίεση προς το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και την Ευρωπαϊκή Ένωση για την καταβολή αποζημιώσεων λόγω του Ρωσικού εμπάργκο, με την κατάθεση προτάσεων για τη βελτίωση της δομής των συνεταιρισμών και των ομάδων παραγωγών, με την κατάθεση ερωτήσεων για την γρηγορότερη αποζημίωση των κτηνοτρόφων από απώλειες και ζημίες στο εισόδημα τους.
Μιλάω με τις διαρκείς παρεμβάσεις και πρωτοβουλίες μου για τα θέματα Υγείας του τόπου μας, για την ενίσχυση των Νοσοκομείων μας σε προσωπικό και υλικοτεχνικές υποδομές, για την εξαίρεση των βαριά πασχόντων από το πλαφόν που έχει τεθεί στη συνταγογράφηση των φαρμάκων, για το πρόβλημα με την πρακτική άσκηση για μεγάλο ποσοστό σπουδαστών ΤΕΙ και ΕΠΑΛ/ΕΠΑΣ στα Δημόσια Νοσοκομεία.
Γνωρίζετε ήδη εξάλλου τη μεγάλη προσπάθεια μου μαζί με όλους τους φορείς του τόπου που έχει σαν αποτέλεσμα να προχωράνε γοργά οι διαδικασίες για την προμήθεια νέου αξονικού τομογράφου στο νοσοκομείο της Νάουσας.

Μιλάω με πρωτοβουλίες και παρεμβάσεις μου για την ασφάλεια των πολιτών.
Με δικές μου πιέσεις, κατέστη δυνατόν να μην κλείσει η σχολή Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης Ελληνικής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος που εδρεύει στη Βέροια, να μην κλείσει το αστυνομικό τμήμα Πλατέως, και να συνεχίσουν να ενισχύονται οι υπηρεσίες της Ημαθίας με αποσπασμένους αστυφύλακες από το Τμήμα Δίωξης Λαθρομετανάστευσης Ημαθίας.
Επίσης, σας ανακοινώνω ότι ήδη έχω αρχίσει να έρχομαι σε επαφές με όλους τους αρμόδιους φορείς, έτσι ώστε να δημιουργηθεί Τμήμα Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμου στη Βέροια προκειμένου να έχει τον έλεγχο της Εγνατίας Οδού και να μη θρηνήσουμε ξανά άλλες ανθρώπινες ζωές όπως προσφάτως συνέβη σε δύο περιπτώσεις στο Νομό μας.
Μιλάω με τις προσπάθειες μου για τον εκσυγχρονισμό και τη διαφάνεια στη Δημόσια Διοίκηση επ’ ωφελεία των πολιτών, όπως προσφάτως είχα την ευκαιρία να πράξω ως εισηγητής σχετικού νομοσχεδίου του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης όπου και κατορθώσαμε να ρυθμίσουμε κομβικά ζητήματα για την αναβάθμιση της λειτουργίας και της αξιοπιστίας του Δημοσίου, όπως αυτό της αξιολόγησης και της απομάκρυνσης υπαλλήλων που προσλήφθηκαν με πλαστά δικαιολογητικά σε αυτό.

Μιλάω με παρεμβάσεις μου σε κομβικά για τον τόπο μας ζητήματα, όπως τότε που πρώτος απαίτησα και σε όλους τους τόνους από τους αρμόδιους Υπουργούς, παρά τις αντιξοότητες των καιρών και τους κεντρικούς σχεδιασμούς, να μείνει η πρώτη μεραρχία Πεζικού στη Βέροια και να δημιουργηθούν περισσότερες θέσεις για στρατιωτικό προσωπικό σε αυτήν. Και το κατορθώσαμε, χωρίς να φεισθώ κόπων και προσπαθειών.
Όπως το ίδιο έκανα για την συνέχιση του μεγάλου έργου της κατασκευής του κάθετου οδικού άξονα Βέροιας, Νάουσας και Σκύδρας, όπως το ίδιο έκανα για τη συνέχιση και την αποπεράτωση του Νέου Δικαστικού Μεγάρου στη Βέροια.
Όπως το ίδιο έκανα, προκειμένου να υπενθυμίσω στην ηγεσία του Υπουργείου Πολιτισμού την απόλυτη αναγκαιότητα να προχωρήσουν άμεσα οι εργασίες αναστύλωσης του Ανακτόρου των Αιγών στη Βεργίνα. Όπως το ίδιο κάνω, για να αξιοποιηθεί επιτέλους η αγροτική αγορά στην Κουλούρα.
Μιλάω μέσω των κομβικών ρόλων που μου έχει αναθέσει η Βουλή των Ελλήνων, τόσο ως Πρόεδρος της Επιτροπής Εξοπλιστικών Προγραμμάτων και Συμβάσεων της Βουλής, η οποία εξετάζει και παρακολουθεί την εφαρμογή των εξοπλιστικών προγραμμάτων και συμβάσεων αμυντικού υλικού της χώρας, όσο και ως μέλος της Ελληνικής Αντιπροσωπείας στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του ΝΑΤΟ, ιδιότητα που μου δίνει τη δυνατότητα να κάνω επαφές υψηλότατου επιπέδου με πολιτικούς και στρατιωτικούς αξιωματούχους όλων των κρατών της Βορειοατλαντικής συμμαχίας και να αποκομίζω πολυτιμότατες εμπειρίες στη διαχείριση της ευρύτερης διεθνούς γεωπολιτικής κατάστασης και του ρόλου της χώρας μας μέσα σε αυτό το πλαίσιο.
Μιλάει για μένα η ευρύτατη αναγνώριση του ήθους και του έργου μου από άτομα όλων των πολιτικών χώρων. Δεν είναι τυχαίο εξάλλου, ότι οι συνάδελφοι μου Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας με εξέλεξαν Αναπληρωτή Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας. (…)

(…)Ταυτόχρονα, επειδή τη θέση του Βουλευτή, την παραλληλίζω και με αυτή του Πρεσβευτή και εκπροσώπου μίας περιοχής, θεωρώ εξίσου σημαντικό χρέος να παλεύω διαρκώς και για την ανάπτυξη της υγιούς επιχειρηματικότητας στην Ημαθία, την προβολή και προώθηση των αγροτικών μας προϊόντων, την διαφήμιση και ενίσχυση του τουρισμού στην περιοχή μας.
Γιατί πιστεύω ότι ο τόπος μας, έχει πολλά περισσότερα να αξιοποιήσει, από τις πολλές φυσικές ομορφιές, τα νόστιμα φρούτα, το εξαιρετικό κρασί και τα λαχταριστά φαγητά και γλυκά μας προκειμένου να δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας.
Η Ημαθία, είναι κομβικό σημείο όλων των οδικών αξόνων προς τη Βόρεια Ελλάδα και την Ευρώπη, διαθέτει δύο χιονοδρομικά κέντρα πρώτης γραμμής, το Σέλι και τα 3-5 Πηγάδια, φιλοξενεί στα χώματα της την παγκόσμια αρχαιολογική παρακαταθήκη της Βεργίνας, τη Λυδία Λίθο του Δυτικού Πολιτισμού, τη Σχολή του Αριστοτέλη στη Νάουσα, αλλά και τις σημαντικές αρχαιότητες των Ανθεμίων, της Αλώρου στη Μελίκη και της Νικομήδειας.
Είναι μία περιοχή, που υπερηφανεύεται για την Παναγία Σουμελά, το λίκνο του Ποντιακού Ελληνισμού, τις υπέροχες βυζαντινές εκκλησίες αλλά και το Βήμα του Αποστόλου Παύλου στη Βέροια.
Και έτσι λειτουργώ, ως πρεσβευτής του τόπου μου, πέρα από Βουλευτής του Ελληνικού Κοινοβουλίου τόσο ως Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας με την Ουκρανία όσο και ως Αντιπρόεδρος της αντίστοιχης ομάδας φιλίας με το Κουβέιτ, ιδιαίτερα τιμητικές θέσεις που μου έχουν δοθεί από τη Βουλή των Ελλήνων, προκειμένου να χαράξουμε από κοινού με τους αρμόδιους αγροτικούς, τουριστικούς και επιχειρηματικούς φορείς της Ημαθίας μία δυναμική στρατηγική για το άνοιγμα αυτών των τεράστιων αγορών επ’ ωφελεία της οικονομίας μας.