«Κέρδισε» η τρόικα στο σκληρό μπρα-ντε-φέρ με την κυβέρνηση, όσον αφορά τη δυνατότητα ή μη υπαγωγής του ΕΝΦΙΑ στη νέα ευνοϊκή ρύθμιση των 100 δόσεων, αφού ο κυβερνητικός συνασπισμός αναγκάστηκε να εξαιρέσει την καταβολή των άληκτων δόσεων του ΕΝΦΙΑ από τη “μεγάλη” ρύθμιση.

Τα κόμματα της συγκυβέρνησης υποχρεώθηκαν σε στροφή 180 μοιρών αφού, παρά τις αλλεπάλληλες διαβεβαιώσεις και σε όλους τους τόνους όλων των στελεχών ότι στη νέα “μεγάλη” ρύθμιση θα μπορούν να υπαχθούν και οι οφειλές που δεν έχουν καταστεί ληξιπρόθεσμες, χθες με μια “λακωνική” ανακοίνωση αναιρέθηκαν ξάφνου όλα, καθώς διευκρινίστηκαν τα εξής:

  • δεν αλλάζει ο αριθμός των δόσεων όπως και οι όροι του διακανονισμού αποπληρωμής οφειλών προς το δημόσιο. Παραμένουν από 72 έως 100.
  • η 1η δόση του ΕΝΦΙΑ, η δόση του Σεπτεμβρίου εφόσον δεν έχει πληρωθεί θα μπει στη ρύθμιση των 72-100 δόσεων.
  • οι υπόλοιπες δόσεις του ΕΝΦΙΑ, ως μη ληξιπρόθεσμες, ή θα πληρωθούν ή θα μπουν στην πάγια ρύθμιση των 12-24 δόσεων.

Θα πρέπει δε να υπογραμμιστεί ότι και η γενική γραμματέας Δημοσίων Εσόδων είχε τονίσει  το πρωί, απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις, ότι στη νέα ρύθμιση μπορούν να υπαχθούν και οι μη ληξιπρόθεσμες οφειλές, επομένως και οι δόσεις του ΕΝΦΙΑ που απομένουν αλλά φυσικά και η τελευταία του φόρου εισοδήματος.

naftemporiki.gr