Σε διαμαρτυρία προς την Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας προχώρησε σήμερα η ΠΑΕ Εργοτέλης με ανακοίνωση την οποία εξέδωσε για να εκφράσει τις ενστάσεις της για τις αποφάσεις του ρέφερι της χθεσινής αναμέτρησης με τη Βέροια, Γιώργου Λιαχούδη.

Η ομάδα του Ηρακλείου εστιάζει στην απόφαση του 60ού λεπτού, όταν ο διαιτητής καταλόγισε πέναλτι σε φάση που η μπάλα βρήκε στο «κολλημένο» στο σώμα του χέρι του Μπάμπη Λυκογιάννη, με το οποίο η μακεδονική ομάδα ισοφάρισε σε 2-2, που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα.

Ο σύλλογος της Κρήτης καταγγέλει «την ξεκάθαρη αλλοίωση αποτελέσματος» καθώς όπως αναφέρει «ο διαιτητής κ. Λιαχούδης ήταν ο μόνος που είδε (;) χέρι στη φάση του 60ού λεπτού και καταλόγισε το πέναλτι (…) παρότι βρισκόταν πίσω από τον ποδοσφαιριστή μας, ο οποίος υποτίθεται ότι υπέπεσε σε αυτήν!».

Όπως επισημαίνεται «είναι αυτονόητο ότι διαιτητές που με τις αποφάσεις τους καταδικάζουν ομάδες, καθορίζουν αποτελέσματα και εν τέλει πλήττουν την αξιοπιστία του ίδιου του πρωταθλήματος, πρέπει να τιμωρούνται παραδειγματικά».

Η ανακοίνωση καταλήγει ως εξής: «Απορούμε με την απόφαση της ΚΕΔ να ορίσει διαιτητή από γειτονικό (και φιλικό…) με την αντίπαλη ομάδα σύνδεσμο. Με το ίδιο σκεπτικό, αναμένουμε να ορίσει σε κάποιον προσεχή αγώνα μας διαιτητή από το Ρέθυμνο, για παράδειγμα».