Μερικές φορές είναι καλύτερα να μασάς. Το αποδεικνύει ο ΕΟΤ που μετά τη γκάφα με το απόσπασμα από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1936 στη ναζιστική Γερμανία στο σποτ για τον ελληνικό τουρισμό, βγάζει τη μια “άκυρη” ανακοίνωση μετά την άλλη!
Όλα ξεκίνησαν όταν ο Guardian παρατήρησε πως στο video για την προώθηση του ελληνικού τουρισμού και με αφορμή την επέτειο των 100 χρόνων του ΕΟΤ υπήρχε και ένα μικρό απόσπασμα από τη στιγμή που αθλητής ανάβει την Ολυμπιακή Φλόγα στην τελετή έναρξης των Αγώνων του 1936, στο Βερολίνο, υπό το βλέμμα του Αδόλφου Χίτλερ.

Αμέσως, ο ΕΟΤ «κατέβασε» το video από το YouTube, αφαίρεσε το κομμάτι και το «ανέβασε» ξανά.
Τώρα όμως, επιστρέφει με νέα ανακοίνωση, όπου χρησιμοποιεί την άκρως ελληνική νοοτροπία του «και ο άλλος το έκανε, γιατί κράζετε εμένα». Όπως αναφέρει, λοιπόν, ότι το υλικό που χρησιμοποίησε, το πήρε από το επίσημο βίντεο της Οργανωτικής Επιτροπής των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου 2012. Δηλαδή, είχαν κάνει γκάφα και οι Βρετανοί. Και αφού την είχαν κάνει, γιατί εμείς να… διαφοροποιηθούμε…

Και δεν φταίνε μόνο οι Βρετανοί, αλλά και η ΔΟΕ που εξακολουθεί να έχει στην ιστοσελίδα της πλάνα από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Χίτλερ. Άρα, γιατί εμείς να έχουμε δική μας άποψη; Και αφού η ΔΟΕ δεν έχει το σθένος να κατεβάσει τους Αγώνες που έγιναν στη ναζιστική Γερμανία, γιατί να πάρουμε εμείς το… κρίμα στο λαιμό μας.

Και καταλήγουμε στη θεωρία συνωμοσίας: Ο Guardian θέλει να πλήξει τον ελληνικό τουρισμό!
Όλο το κείμενο της ανακοίνωσης του ΕΟΤ
«Ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού ερωτήθηκε από τη Βρετανική εφημερίδα The Guardian για τη χρήση πλάνου από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1936. Συμμεριζόμενος την κριτική και επιθυμώντας να αποκατασταθούν οι όποιες στρεβλές εντυπώσεις δημιουργήθηκαν, ο ΕΟΤ αφαίρεσε άμεσα το συγκεκριμένο πλάνο ελαχίστων δευτερολέπτων.
Να επισημανθεί ότι: όλο το υλικό που χρησιμοποιήθηκε και αφορά την αφή της ολυμπιακής φλόγας, προέρχεται από το επίσημο βίντεο της Οργανωτικής Επιτροπής των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου 2012, όπως μπορεί κανείς να διαπιστώσει από τον ακόλουθο σύνδεσμο.
Σημειώνεται ότι το επίμαχο πλάνο χρησιμοποιήθηκε αυτούσιο.
Παράλληλα, πλάνα από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1936 βρίσκονται και στην επίσημη ιστοσελίδα της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής.
Ως εκ τούτου και ανεξάρτητα από την άμεση αποκατάσταση του σφάλματος από πλευράς ΕΟΤ, γεννιούνται πολλά ερωτηματικά τόσο για το συνεχιζόμενο θόρυβο, όσο και για την επιλεκτική ευαισθησία την οποία δείχνει η συγκεκριμένη εφημερίδα σε μια κομβική στιγμή για τον ελληνικό τουρισμό.
Σε κάθε περίπτωση ο ΕΟΤ, λαμβάνοντας υπόψη πάντα την κάθε καλόπιστη κριτική, θα συνεχίζει να εργάζεται για το καλό του ελληνικού τουρισμού».