Μακρά θα είναι η νύχτα για το Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας, καθώς καλείται να συζητήσει και να αποφασίσει για την κυκλοφοριακή μελέτη της πόλης. Τα πράγματα έγιναν ακόμα πιο μπερδεμένα απ΄ότι φαίνονταν, δεδομένου ότι η Επιτροπή Κυκλοφοριακών Ρυθμίσεων καταλήγει (από τις 6 προτάσεις που έγιναν) στην 4η, ενώ η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής τάσσεται υπέρ της 5ης πρότασης.
Με τα στοιχεία αυτά το Σώμα πρέπει να αποφασίσει ποια πρόταση θα εφαρμοστεί.
Προβλέπεται μεγάλο αλαλούμ, εάν δεν υπάρχει στη συνεδρίαση και ένας Συγκοινωνιολόγος μαζί με έναν Πολεοδόμο –Χωροτάκτη οι οποίοι θα μπορούν να εξηγούν απορίες ή να απλοποιούν ορολογίες, ώστε οι Σύμβουλοι να μπορούν να κατανοήσουν πλήρως τη μελέτη, καθώς θα ψηφίσουν για ένα τόσο σημαντικό ζήτημα όπως είναι το κυκλοφοριακό της πόλης
Για του λόγου του αληθές δημοσιεύουμε το επίμαχο τμήμα από το εισηγητικό του θέματος:
«Σύμφωνα με το υπ’ αριθ. 1/2014 Πρακτικό της Επιτροπής Κυκλοφοριακού Σχεδιασμού, η οποία συνεδρίασε στις 05-06-2014 για να γνωμοδοτήσει επί του θέματος, προτάθηκε ως καλύτερη η 4η από τις έξι προκαταρκτικές εναλλακτικές προτάσεις του αναδόχου της μελέτης για την οργάνωση του οδικού δικτύου της πόλης, με την παράλληλη μελέτη κάποιων προτεινόμενων παρεμβάσεων.
Σύμφωνα με το υπ’ αριθ.64/2014 Πρακτικό της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, η οποία συνεδρίασε τελικώς στις 05-11-2014 για να γνωμοδοτήσει επί του θέματος, προτάθηκε ως καλύτερη η 5η από τις έξι προκαταρκτικές εναλλακτικές προτάσεις του αναδόχου της μελέτης για την οργάνωση του οδικού δικτύου της πόλης και εισηγείται την τελική έγκριση αυτής στο Δ.Σ.
Σε συνέχεια των ανωτέρω καλείται το Δημοτικό Συμβούλιο όπως: προβεί στην τελική έγκριση μίας εκ των έξι προκαταρκτικών εναλλακτικών προτάσεων του αναδόχου της μελέτης για την οργάνωση του οδικού δικτύου της πόλης»

Νικολέττα Φλιάταρη