Περιοδείες ανά την επικράτεια ξεκινούν υπουργοί και κορυφαία στελέχη της ΝΔ. Με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 40 ετών από την ίδρυση της ΝΔ, η ηγεσία του κόμματος θα επιχειρήσει να αφυπνίσει την κομματική και κοινωνική βάση με παρουσίες κεντρικών στελεχών σε πολλούς νομούς, ομιλίες και συνεντεύξεις σε τοπικά ΜΜΕ.

Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς έχει δώσει εντολή εδώ και καιρό και ο γραμματέας της ΝΔ Ανδρέας Παπαμιμίκος κατήρτισε ένα πρόγραμμα περιοδειών υπουργών και κεντρικών παραγόντων της ΝΔ σε πολλούς νομούς που θα ξεδιπλωθεί έως το τέλος του έτους.

Η παρούσα αποσυσπείρωση της ΝΔ είναι ένα ανησυχητικό στοιχείο που πρέπει άμεσα να αντιμετωπισθεί, καθώς εάν δεν εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας, οι πρόωρες εκλογές τοποθετούνται, πιθανότατα την προτελευταία Κυριακή του Μαρτίου του 2015, σύμφωνα με Το Βήμα.

Η αγωνία για την αναστροφή του δυσμενούς κλίματος μέσα στο οποίο είναι υποχρεωμένη να δράσει η κυβέρνηση ώστε να ολοκληρώσει τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα είναι εμφανής. Η αντεπίθεση του διμήνου, Νοέμβριος και Δεκέμβριος, θα έχει μεν ως αιχμή τους υπουργούς και κεντρικούς βουλευτές, αλλά σε περιφερειακό και τοπικό επίπεδο, αναμένεται να συμπεριλάβει και το σύνολο των στελεχών της ΝΔ και θα λάβει συγκεκριμένα χαρακτηριστικά.

Στο πρόγραμμα των περιοδειών εντάχθηκαν και πρώην υπουργοί, αλλά κεντρικά στελέχη, όπως η Ντόρα Μπακογιάννη, ο Ευριπίδης Στυλιανίδης, Κωστής Χατζηδάκης, Κώστας Μαρκόπουλος και Ανδρέας Λυκουρέντζος, ο Ανδ. Παπαμιμίκος, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Αδωνις Γεωργιάδης και ο επικεφαλής των γαλάζιων ευρωβουλευτών, ο Μανώλης Κεφαλογιάννης.

Η ΝΔ θα επιχειρήσει να αναδείξει το έργο της κυβέρνησης και ταυτόχρονα να προβάλει το κοινωνικό πρόσωπό της εμμένοντας στην ανάδειξη μέτρων και ρυθμίσεων που αλλάζουν προς το καλύτερο την καθημερινότητα των πολιτών, μετά από πέντε χρόνια βαθιάς ύφεσης και πορείας σε μνημονιακό περιβάλλον.

Συγκεκριμένα με βάσει τον προγραμματισμό οι υπουργοί και τα στελέχη που θα αναλάβουν δράση είναι οι εξής (σε παρένθεση οι νομοί που θα επισκεφθούν και θα μιλήσουν): Νίκος Δένδιας (Αιτωλοακαρνανία ), Γιάννης Βρούτσης (Αργολίδα), Όλγα Κεφαλογιάννη (Αρκαδία), Κωστής Χατζηδάκης (Βοιωτία, Μεσσηνία, Φωκίδα), Κυριάκος Μητσοτάκης (Γρεβενά, Εύβοια, Ημαθία), Ανδρέας Λυκουρέντζος (Κοζάνη), Μάκης Βορίδης (Δωδεκάνησα), Ανδρέας Παπαμιμίκος (Έβρος, Ηράκλειο, Λέσβος, Πιερία, Τρίκαλα), Μανώλης Κεφαλογιάννης (Ζάκυνθος, Χίος), Γιώργος Στύλιος (Ηλεία), Αννα-Μισέλ Ασημακοπούλου (Θεσπρωτία), Ντόρα Μπακογιάννη (Ιωάννινα), Ευριπίδης Στυλιανίδης (Καβάλα, Μαγνησίας), Αδωνις Γεωργιάδης (Καρδίτσα, Φλώρινα), Κώστας Μαρκόπουλος (Κέρκυρα), Μιχάλης Παπαδόπουλος (Κεφαλλονιά), Μάκης Βορίδης (Κιλκίς, Πρέβεζα), Θανάσης Μπούρας (Κόρινθο), Βαγγέλης Μεϊμαράκης (Λάρισα, Φθιώτιδα και Θεσσαλονίκη), Αργύρης Ντινόπουλος (Ξάνθη, Πέλλα), Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης (Σάμος), Κώστας Τασούλας (Σέρρες) και Χρήστος Σταϊκούρας (Χανιά).

aggelioforos.gr