Με τον Γιάννου να πετυχαίνει 2 γκολ οι «κυανέρυθροι» πήραν τον πρώτο τους βαθμό εκτός έδρας, ενώ η «βασίλισσα του Βορρά» είχε την πρώτη απώλεια στην Ημαθία

Πρωτόγνωρες καταστάσεις έζησαν στην μεταξύ τους αναμέτρηση στην Ημαθία, Βέροια και Πανιώνιος. Μετά το τελικό 2-2 οι γηπεδούχοι έχασαν τους πρώτους τους βαθμούς στην έδρα τους καθώς είχαν 4 στα 4, ενώ μετά από 3 ήττες οι «κυανέρυθροι» πήραν το πρώτο τους θετικό αποτέλεσμα μακριά από τη Νέα Σμύρνη τη νέα σεζόν.

Συγκλονιστικό «φινάλε»

Δύο «πρόσωπα» έδειξαν οι ομάδες στο πρώτο ημίχρονο καθώς μπήκαν… μουδιασμένα χωρίς να μπορούν να βρουν ρυθμό μέχρι περίπου τη συμπλήρωση του πρώτου 20λέπτου. Με τις δυο φάσεις να λείπουν μπροστά από τις δυο εστίες, η Βέροια είχε την ελαφρά πρωτοβουλία των κινήσεων χωρίς ωστόσο να… απειλεί τον Παπαδόπουλο, ενώ στην αντίπερα όχθη ο Πανιώνιος δύσκολα έβρισκε χώρους προς τα καρέ του Καντιμοίρη. Τελικά εκείνοι που «χαμογέλασαν» πρώτοι ήταν οι «κυανέρυθροι» χάρη στο σουτ του Γιάννου στο 20’ που βρήκε σε λάθος θέση τον Καντιμοίρη ανοίγοντας το σκορ.

Στη συνέχεια οι γηπεδούχοι ανέβασαν την πίεσή τους, ενώ ο Πανιώνιος έδωσε χώρο περιμένοντας κάποια αντεπίθεση για το δεύτερο γκολ. Τελικά η υπεροχή της «βασίλισσας του Βορρά» καρποφόρησε σο 38’ με τον Κάμπορα να φέρνει το ματς στα ίσια με ανάποδο ψαλίδι. Η… αντεπίθεση των γηπεδούχων συνεχίστηκε και λίγο πριν την ανάπαυλα (45’) ο Ραούλ Μρπάβο0 ολοκλήρωσε την ανατροπή δίνοντας με κεφαλιά προβάδισμα στην ομάδα του.

«Χτύπησε» ο Γιάννου

Στην επανάληψη το παιχνίδι έδειξα να κινείται βάσει του πώς έληξε το πρώτο μέρος. Όμως ο Πανιώνιος εκμεταλλεύτηκε λάθος των παικτών της Βέροιας και με τον Γιάννου στο 54’ έφερε το παιχνίδι στα ίσια. Με τον Γκρανέρο να κάνει άμεσα τις κινήσεις του από τον πάγκο η Βέροια έγινε πιο επιθετική και πίεσε για το δεύτερο γκολ, ενώ οι «κυανέρυθροι» έβρισκαν πλέον πιο εύκολα χώρους στην αντεπίθεση δημιουργώντας επικίνδυνες καταστάσεις.

Από το 60’ περίπου και μετά ο ρυθμός του παιχνιδιού ανέβηκε και το ματς ήταν πλέον μοιρασμένο. Όμως από το 75’ οι γηπεδούχοι έδειχναν να παίρνουν τα ηνία της αναμέτρησης και παρά το γεγονός πως από το 83’ αγωνίζονταν με 10παίκτες καθώς τραυματίστηκε ο Βέρτζος και είχαν ήδη ολοκληρώσει τις αλλαγές τους, έχασαν καλές ευκαιρίες στο φινάλε με τον Μπεν, με τον Παπαδόπουλο ωστόσο να διατηρεί την εστία του ανέπαφη στο δεύτερο μέρος, με το 2-2 να μένει ως το σφύριγμα της λήξης.

Κορυφαίος του αγώνα

Πετυχαίνοντας και τα δυο γκολ του Πανιωνίου, στο 20’ και το 54’ ο Γιάννου ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής των «κυανέρυθρων» συμβάλλοντας αποφασιστικά στο να πάρουν οι Νεοσμυρνιώτες τον πρώτο τους βαθμό εκτός έδρας την τρέχουσα σεζόν.

Βέροια (Χοσέ Γκρανέρο): Καντιμοίρης, Αραγονές, Βέρτζος, Μπράβο, Αμαραντίδης, Μπατιόν, Βάσκες (54′ Μπαργκάν), Ντουμίτρου (65′ Μπεν), Μπαλάφας, Καλτσάς, Κάμπορα (79′ Γεωργιάδης)

Πανιώνιος (Δημήτρης Τερεζόπουλος): Παπαδόπουλος, Παντίδος, Γιάννου, Κολοβός, Τασουλής, Φούντας (41′ λ.τρ. Γκίνη), Σιώπης, Μητρόπουλος, Μπουμάλ (80′ Ντουρμισάι), Αργυρόπουλος (88′ Πάνος), Οικονόμου

onsports.gr