Με ιδιαίτερη επιτυχία ολοκληρώθηκε Επιστημονική Ημερίδα με θέμα «Ιός Έμπολα – Φυματίωση», που διοργανώθηκε από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με το Κεντρικό της Ιατρείο.

Η ημερίδα, η οποία πραγματοποιήθηκε χθες (31-10-2014) το πρωί στο αμφιθέατρο του Αστυνομικού Μεγάρου Θεσσαλονίκης, είχε ως σκοπό την ενημέρωση και εκπαίδευση του αστυνομικού προσωπικού, για τη λήψη προληπτικών μέτρων και την αντιμετώπιση των κινδύνων μόλυνσης από τους παραπάνω παθογόνους μικροοργανισμούς.

Εισηγητές της συγκεκριμένης ημερίδας ήταν οι:
• κ. Απόστολος ΧΑΤΖΗΤΟΛΙΟΣ, Καθηγητής Παθολογίας Α.Π.Θ. Διευθυντής Α’ Προπαιδευτικής Παθολογικής Κλινικής του Γ.Ν.Θ. ¨ΑΧΕΠΑ¨
• κ. Συμεών ΜΕΤΑΛΛΙΔΗΣ, Επίκουρος Καθηγητής Παθολογίας – Ειδικός Λοιμωξιολόγος
• κ. Δημήτριος ΚΑΡΑΠΑΝΑΓΙΩΤΙΔΗΣ, Αστυνομικός Υποδιευθυντής (ΥΙ), Διευθυντής Παθολογικού Τμήματος Κεντρικού Ιατρείου Θεσσαλονίκης της Γ.Α.Δ.Θ.
• κα. Παρασκευή ΓΙΩΤΑ, Αστυνόμος Β’ (ΥΨ), Ψυχολόγος Κεντρικού Ιατρείου Θεσσαλονίκης της Γ.Α.Δ.Θ.

Συντονιστής της Επιστημονικής Ημερίδας ήταν ο Διευθυντής του Κεντρικού Ιατρείου Θεσσαλονίκης, Αστυνομικός Διευθυντής (ΥΙ) κ. Βασίλειος ΤΖΑΛΟΚΩΣΤΑΣ.

Την ημερίδα παρακολούθησαν ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Θεσσαλονίκης Υποστράτηγος Βάιος ΧΟΝΔΡΟΣ, οι Διευθυντές των Αστυνομικών Διευθύνσεων της Γ.Α.Δ.Θ., Αξιωματικοί του Σώματος, αστυνομικό και πολιτικό προσωπικό της Γ.Α.Δ.Θ.

Μετά το τέλος της εκδήλωσης ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Θεσσαλονίκης, ευχαρίστησε τους εισηγητές για τη συμμετοχή τους στην ημερίδα και τους απένειμε αναμνηστικες πλακέτες με το έμβλημα του Σώματος.

Ανάλογες διαλέξεις με συναφή θεματολογία, θα πραγματοποιηθούν και στο μέλλον, με σκοπό την ενημέρωση του αστυνομικού προσωπικού μας.