Ψήφισμα κατά της ύπαρξης κιγκλιδωμάτων στη διάρκεια των παρελάσεων εξέδωσε το Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας μετά από σχετική απόφαση που πήρε στην τελευταία συνεδρίαση που έγινε παραμονή της εθνικής εορτής της 28ης Οκτωβρίου.
Το θέμα αυτό απασχόλησε για ώρα το Σώμα. Στην ουσία όλοι ήταν σύμφωνοι, αλλά διαφωνούσαν στον τρόπο που θα γνωστοποιήσουν την αντίρρησή τους.
Κάποια στιγμή μάλιστα ανέβηκαν οι τόνοι και χρειάστηκε προσπάθεια από το προεδρείο προκειμένου να επαναφέρει στην τάξη μερικούς Συμβούλους.
Ερώτημα ωστόσο παραμένει, ποιοι δημιούργησαν αυτήν την κατάσταση ώστε λόγω του φόβου επεισοδίων να μπαίνουν προστατευτικά κάγκελα γύρω από την εξέδρα των επισήμων και απέναντί της.
Μα κάποιοι που φωνασκούσαν στη συνεδρίαση για το απαράδεκτο της κατάστασης!
Πόση υποκρισία μπορεί να κρύβεται ανάλογα με τις περιστάσεις;
Και πάμε σοο ψήφισμα. Τι νόημα έχει, όταν μάλιστα έρχεται κατόπιν εορτής στην κυριολεξία; Ποιοι και πόσοι θα το διαβάσουν;
Θα ληφθεί υπ΄όψιν των υπευθύνων ή συντάσσεται για το θεαθήναι;
Απαντήσεις μάλλον θα έχουμε την 25η Μαρτίου…
Πάντως είναι κρίμα που οι δημότες δεν παρακολουθούν τις συνεδριάσεις, γιατί αρκετοί από τους Συμβούλους δεν θα ήταν στα έδρανα αλλά στο σπίτι τους.
Εξάλλου πιο ηχηρό  θα ήταν να μην ανέβει κανείς στην εξέδρα, αλλά οι «επίσημοι» να παρακολουθήσουν την παρέλαση μέσα στο πλήθος.  Πιθανότατα να ήταν και αποτελεσματικότερο!