Στην Αθήνα βρίσκεται ο αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας Κεντρικής Μακεδονίας, Φάνης Παπάς, σε μία προσπάθεια να διευθετηθεί σε συνεργασία με τα συναρμόδια υπουργεία (Οικονομικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης) το θέμα που ανέκυψε με τη μεταφορά μαθητών σε σχολεία της Θεσσαλονίκης.

Οι λεωφορειούχοι – μέλη του Συνδέσμου Πρακτόρων Τουρισμού Μακεδονίας, προχώρησαν σήμερα στη διακοπή των σχολικών δρομολογίων, σε εφαρμογή της ομόφωνης απόφασης που έλαβαν την περασμένη Παρασκευή, κάνοντας λόγο για εμπαιγμό σε βάρος τους εκ μέρους των αρμοδίων.
Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη εβδομάδα αποσύρθηκε από την υφυπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Εύη Χριστοφιλοπούλου η επίμαχη τροπολογία που πρόβλεπε την αναδρομικότητα στην εξόφληση των ενταλμάτων πληρωμής της μεταφοράς μαθητών για τα σχολικά έτη 2012-2013 και 2013-2014.
«Το θέμα που ανέκυψε ήταν καθαρά τυπικό, προφανώς κανείς δεν προσπάθησε να καταργήσει τη “Διαύγεια”», δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο κ. Παπάς, σχολιάζοντας την απόφαση της κ. Χριστοφιλοπούλου να αποσύρει την τροπολογία, με το επιχείρημα ότι «έθετε με τη διατύπωσή της εν αμφιβόλω το πρόγραμμα “Διαύγεια”».
Ο αντιπεριφερειάρχης διευκρίνισε ότι «η καθυστέρηση στην ανάρτηση απόφασης πληρωμής δε συνιστά κατάργηση της “Διαύγειας”, καθώς, ούτως ή άλλως κανένα ένταλμα δε μπορεί να πληρωθεί χωρίς να έχει γίνει ανάρτηση στη “Διαύγεια” και ούτε κανείς επιδίωξε ποτέ κάτι τέτοιο». Όμως, πρόσθεσε, «είναι άδικο ο ανάδοχος, χωρίς δική του ευθύνη, να μη μπορεί να πληρωθεί, ενώ την ίδια στιγμή τα χρήματα μένουν εγκλωβισμένα».
Σύμφωνα με τον κ. Παπά την τροπολογία, η οποία μένει να φανεί αν θα εξειδικευθεί μόνο για τη διευθέτηση των οικονομικών εκκρεμοτήτων προς τους μεταφορείς, στηρίζει το σύνολο των βουλευτών της Περιφέρειας, ενώ κοινό μέτωπο συγκρότησαν και οι Δήμαρχοι μέσω της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας που συνεδρίασε χθες εκτάκτως, ζητώντας άμεση επίλυση του προβλήματος.
Πηγή: ΑΜΠΕ