Η φωτογραφία έχει ληφθεί το 1924 και την ιστορία της μας αφηγήθηκε ο συνταξιούχος δικηγόρος Λάζαρος Χ. Ιωσηφίδης. Απεικονίζει προσφυγοπούλες που ήρθαν το 1922 και εγκαταστάθηκαν στη σημερινή Βεργίνα η οποία τότε δεν ονομάζονταν έτσι, αλλά είχε δυο μαχαλάδες τον πάνω που ονομάζονταν Μπάρμπες και τον κάτω που ονομάζονταν Κούτλες. Όταν λοιπόν ήρθαν οι πρόσφυγες ίδρυσαν το Πνευματικό Αναμορφωτικό και Πολιτιστικό Σωματείο «ΕΛΠΙΣ», το οποίο πέραν του πνευματικού και πολιτιστικού του έργου είχε και άλλους σκοπούς.
Μία εκ των δραστηριοτήτων ήταν και η σχολή κοπτικής –ραπτικής που λειτούργησε με τη συνδρομή της εταιρείας «ΣΙΓΓΕΡ».
Στη φωτογραφία διακρίνονται οι γυναίκες που μάθαιναν την τέχνη του ραψίματος και είναι: Όλγα Εφραιμίδου, Πολύμνια Τριανταφυλλίδου, Μελπομένη Τριανταφυλλίδου, Ανθούλα Θεοδωρίδου, Ελένη Μουρατίδου, Ελένη Ιωσηφίδου,(μητέρα του Λάζαρου Ιωσηφίδη) Μαρία Τσακιρίδου, Ευανθία Λαζαρίδου, Φιλίκα Ιακωβίδου, Κυριακή Σαμανίδου και αντιπρόσωποι της «ΣΙΓΓΕΡ»
Ο πατέρας του κ. Ιωσηφίδη, ο οποίος ήταν δάσκαλος κρατούσε τα πρακτικά του Σωματείου, τα οποία βρέθηκαν εντελώς συμπτωματικά και παραδόθηκαν στον κ. Ιωσηφίδη προκειμένου να αξιοποιηθούν. Περισσότερες πληροφορίες μπορεί να βρει ο αναγνώστης σε δημοσίευμα (που επιμελήθηκε ο κ. Ιωσηφίδης) στην εφημερίδα «Ημερήσια» στο τεύχος της 9ης Ιουλίου 2003 (6-9 σελ).