Ο διευθύνων σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ κ. Πασχάλης Μπουχώρης, απαντώντας σε γραπτή ερώτηση του πρώην αναπληρωτή υπουργού Υποδομών & Ανάπτυξης, κ. Σταύρου Καλογιάννη, αναφέρθηκε στην έναρξη του διαγωνισμού παραχώρησης της Εγνατίας Οδού και των κάθετων αξόνων της. Όπως σημείωσε «με απόφαση του υπουργείου Υποδομών υπήρξε μεταβολή στον σχεδιασμό προκειμένου να επιτευχθεί σύστημα, το οποίο θα πληροί τις απαιτήσεις αναλογικής χρεώσεως των χρηστών του αυτοκινητόδρομου».
«Το ΤΑΙΠΕΔ είναι σε αναμονή των απαραίτητων ενεργειών του υπουργείου Υποδομών για τον καθορισμό και την εξειδίκευση του συστήματος αναλογικής χρέωσης διοδίων, αλλά και την εξειδίκευση της εφαρμοστέας πολιτικής διοδίων, που απαιτεί την προηγούμενη έκδοση υπουργικής απόφασης» αναφέρει ο επικεφαλής του Ταμείου.
Επίσης, προσθέτει, το ΤΑΙΠΕΔ «αναμένει τις απαραίτητες ενέργειες του υπουργείου  Υποδομών για να τεθούν σε λειτουργία ήδη αδειοδοτημένοι σταθμοί σε σημεία του άξονα, που έχουν προ πολλού ολοκληρωθεί και δοθεί στην χρήση των αυτοκινητιστών».
«Μετά την οριστική διαμόρφωση του εφαρμοστέου συστήματος αναλογικών διοδίων και της πολιτικής διοδίων, το ΤΑΙΠΕΔ δύναται να εκκινήσει άμεσα τον διαγωνισμό για την παραχώρηση του αυτοκινητόδρομου της Εγνατίας» συμπεραίνει ο κ. Μπουχώρης.
Παράλληλα, ο διευθύνων σύμβουλος του Ταμείου, τοποθετείται και για τις διαδικασίες αποκρατικοποίησης των ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ έπειτα από την απόφαση του ΣτΕ για την ακύρωση της μεταβίβασης του 34% του μετοχικού κεφαλαίου της πρώτης στο Ταμείο, σημειώνοντας ότι αυτές «έχουν τεθεί σε αναστολή».
«Το ΤΑΙΠΕΔ βρίσκεται σε διαδικασία αξιολόγησης των δυνατοτήτων αξιοποίησης των συμμετοχών του στις εν λόγω εταιρίες, στο πλαίσιο όμως της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας» υπογραμμίζει ο κ. Μπουχώρης.
Στην ερώτησή του, ο κ. Καλογιάννης, ο οποίος στο παρελθόν είχε καταθέσει αντίστοιχη ερώτησή, η οποία δεν είχε απαντηθεί, ζήτησε να μάθει τις μέχρι σήμερα εισπράξεις του ΤΑΙΠΕΔ, τους ετήσιους στόχους του και τα ποσοστά επιτυχίας τους και την πορεία αποκρατικοποίησης της Εγνατίας, της ΕΥΔΑΠ και της ΕΥΑΘ, μετά τις αποφάσεις του ΣτΕ.