Η Κ.Ε  ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Βέροιας σε συνεργασία με το Σύνδεσμο Φιλολόγων Ημαθίας διοργανώνουν λογοτεχνική βραδιά με τη συμμετοχή Ημαθιωτών ποιητών, τη Δευτέρα  19 Δεκεμβρίου 2011 ,ώρα 8.00μ.μ. στο Αρχοντικό Σαράφογλου.

Στην εκδήλωση θα συμμετέχουν ανιδιοτελώς και με αγάπη, οι φίλοι του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ, Γιάννης Καλατζόπουλος, ηθοποιός, Ανθή Θάνου(αφηγήτρια παραμυθιών – παιδαγωγός), Παναγιώτης Κούλελης( μουσικός – καλλιτέχνης θεάτρου σκιών). Η εκδήλωση είναι αφιερωμένη στους Ημαθιώτες ποιητές, Θανάση Μαρκόπουλο, Κούλα Αδαλόγλου, Ηλία  Τσέχο, Κώστα Μπραβάκη, Αρετή Γκανίδου, Δημήτρη Καρασάββα, Αθηνά Ξανθίδου.

Την εκδήλωση συντονίζουν οι φιλόλογοι Ευγενία Καβαλλάρη και Κατερίνα Γρηγοριάδου.

Η λογοτεχνική Βραδιά πραγματοποιείται μετά από  το επιτυχημένο λογοτεχνικό πρωινό στο μικρό θέατρο στο Άλσος (Παπάγου) με τη συμμετοχή Ημαθιωτών ποιητών στις 28 Αύγουστου, που διοργάνωσε η Κ.Ε ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Βέροιας στο πλαίσιο του  Τριήμερου Δημιουργικής Απασχόλησης.

Συμμετέχουν οι «ΑΓΑΝΤΑ», οι οποίοι αποδίδουν  μελοποιημένα ποιήματα του Ηλία Τσέχου.  “Αγάντα” σημαίνει: ….κρατήσου γερά, μείνε κοντά, κάνε υπομονή, κουράγιο. Έννοιες που στη σημερινή εποχή, έχουν μεγάλη σημασία. Με αυτό το όνομα λοιπόν, μια παρέα μουσικών ένωσε το μεράκι και την αγάπη της για το καλό έντεχνο ελληνικό τραγούδι… Με μια πληθώρα οργάνων και φωνές που ερμηνεύουν με το δικό τους προσωπικό τρόπο, παίζουν τραγούδια των: Θ. Παπακωσταντίνου, Σ. Μάλαμα, Μ. Πασχαλίδη, Χαΐνηδων, Ν. Ζούδιαρη, Α. Ιωαννίδη, Μ. Χατζιδάκη, Θ.Μικρούτσικου, Σ. Κραουνάκη, Μ. Λοΐζου και πολλών άλλων. Τραγούδια που έχουν την δύναμη να μιλούν, να συγκινούν, να αλλάζουν, να αγγίζουν και να μεταμορφώνουν τον ψυχικό μας κόσμο.

Άγγελος Ζορζοβίλης:Τραγούδι,ρυθμική κιθάρα

Σωκράτης Βότσκος-duduk,κλαρινέτο,soprano sax.

Χρήστος Διαμαντής-κλασσική κιθάρα

Μετά την εκδήλωση θα προσφερθεί κρασί Vaeni, ευγενική χορηγία του Οινοποιητικού Συνεταιρισμού  VAENI – Νάουσας.