Μετά από ερωτήσεις πολλών συμπολιτών μας κατά το τελευταίο διάστημα, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι μέσα στους κάδους απορριμμάτων δεν ρίχνουμε κηπευτικά-φυτικά υπολείμματα(κλαδιά, χόρτα, χώμα κ.α.), αδρανή οικοδομικά υλικά(μπάζα), φάρμακα, ηλεκτρικές-ηλεκτρονικές συσκευές.
Τα μικρά κλαδιά θα πρέπει αφού δεθούν(δεμάτι) και τα φύλλα αφού τοποθετηθούν σε κλειστή σακούλα, να αποθέτονται δίπλα στον κάδο ενημερώνοντας τηλεφωνικά την υπηρεσία Καθαριότητας(2331350634).
Ο Δήμος χωρίς να έχει την υποχρέωση, έχει τη δυνατότητα να εξυπηρετεί την συλλογή μικρών ποσοτήτων(μέχρι 4-5 σακούλες) αδρανών οικοδομικών υλικών αρκεί αυτά να είναι σε καλά κλεισμένες σακούλες, μικρού βάρους(έως 10κιλά) και να υπάρχει προηγούμενη συνεννόηση με την υπηρεσία Καθαριότητας(2331350634) για την παραλαβή τους.
Τα παραπάνω(κλαδιά, χόρτα, χώμα, μπάζα) αν υπάρχει η δυνατότητα μεταφορικού μέσου, μπορεί να μεταφέρονται από τους πολίτες, κατά τις πρωινές ώρες, στο Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων(ΣΜΑ) που βρίσκεται κοντά στην Τοπική Κοινότητα Αγ. Βαρβάρας.
Για την συλλογή ηλεκτρικών-ηλεκτρονικών συσκευών και οικιακών ογκωδών απορριμμάτων(στρώματα, έπιπλα κ.α.) θα πρέπει ο ενδιαφερόμενος πολίτης να επικοινωνεί με την υπηρεσία Καθαριότητας(2331350634) για τον προγραμματισμό.
• Όλα τα απορρίμματα και ιδίως τα οργανικά(φαγητά) θα πρέπει να είναι μέσα σε καλά κλεισμένες σακούλες και να απορρίπτονται μέσα στους κάδους.
• Εάν ο πλησιέστερος σε εμάς κάδος είναι γεμάτος, θα πρέπει να επιλέγουμε άλλον κάδο για τη ρίψη των απορριμμάτων μας ώστε το καπάκι του κάδου να κλείνει κανονικά.
• Το Σάββατο και την Κυριακή τα απορρίμματα παραμένουν στα σπίτια και τα καταστήματά μας αφού δεν πραγματοποιούνται δρομολόγια αποκομιδής.
• Τα αυτοκίνητα δεν πρέπει να σταθμεύουν μπροστά στους κάδους απορριμμάτων, γιατί εμποδίζουν τους πολίτες στη ρίψη των απορριμμάτων εντός των κάδων και δεν επιτρέπουν την αποκομιδή των κάδων από τα απορριμματοφόρα.

Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ, ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ, & ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ