Φέτος το χειμώνα το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Βέροιας και το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Καβάλας ενώνουν τις δυνάμεις τους και παρουσιάζουν από κοινού στα παιδιά και σε όσους θέλουν να νιώθουν παιδιά το εξαιρετικό έργο του Friedrich Karl Waechter «Σχολείο για Κλόουν» σε μετάφραση Ξένιας Καλογεροπούλου και σκηνοθεσία Τάσου Ράτζου.

Η πρώτη παράσταση θα δοθεί την Κυριακή 26 Οκτωβρίου 2014, ώρα 11π.μ μόνο για τους εκπαιδευτικούς
Από την Τετάρτη 29 Οκτωβρίου 2014, καθημερινά θα δίδονται παραστάσεις για τους μαθητές των νηπιαγωγείων, δημοτικών σχολείων και γυμνασίων, στο Θέατρο της Αντωνιάδειας Στέγης Γραμμάτων & Τεχνών.

Σε ένα σχολείο για κλόουν δάσκαλος και μαθητές προσπαθούν να συνυπάρξουν μέσα από καθημερινές συγκρούσεις, με κοινό παρονομαστή την αγάπη και των δυο για τον κόσμο των κλόουν.
Η αυταρχικότητα και η πειθαρχία του δασκάλου κλόουν έρχονται αντιμέτωπες με τον αυθορμητισμό και τη φαντασία των εκκολαπτόμενων κλόουν.
Οι μαθητές με γνώμονα τη παιδική αθωότητα τους και τον κόσμο του ονείρου αντιδρούν στη στείρα διδασκαλία…στο τέλος οι ήρωες πάντα νικάνε και το παιχνίδι δεν τελειώνει ποτέ.
Μια φαντασμαγορία χρωμάτων και μουσικής περιβάλει όλη τη σκηνοθετική ματιά ενώ χορογραφίες με πατίνια , κορδέλες, μηχανάκια , ξυλοπόδαροι, μεταφέρουν τους θεατές σε ονειρικούς κόσμους.

Το αριστουργηματικό έργο του Βέχτερ είναι ένας ύμνος στην παιδική αθωότητα και φαντασία επισημαίνοντας ταυτόχρονα το πόσο εύθραυστη και ευάλωτη μπορεί να γίνει όταν έρθει αντιμέτωπη με την αυταρχικότητα, την απαξίωση και τα διδακτικά στεγανά

Η προετοιμασία της παράστασης ξεκίνησε ήδη με ένα σεμινάριο από την ηθοποιό του ΚΘΒΕ Ερατώ Πίσση, με μεταπτυχιακές σπουδές στο Λονδίνο πάνω σε τεχνικές κλοουνερί, έτσι ώστε οι ηθοποιοί του έργου να έρθουν σε μια πιο κοντινή επαφή με τη μαγεία του κόσμου των κλόουν, να κατανοήσουν πλήρως το μεγαλείο του και να το επικοινωνήσουν απλόχερα στο κοινό.
Η χορογράφος του ΚΘΒΕ Ειρήνη Καλογηρά έχει αναλάβει να πλάσει το ιδιόμορφο σώμα, που εκφράζει τον ψυχισμό, που φέρει ο κάθε κλόουν ξεχωριστά πάνω στη σκηνή, ενώ τα σκηνικά-κοστούμια και τη μουσική της παράστασης υπογράφουν η ομάδα της καλών τεχνών πανωκατω7 και ο Θοδωρής Παπαδημητρίου αντίστοιχα.
«Σχολείο για κλόουν»
μετάφραση : Ξένια Καλογεροπούλου
σκηνοθεσία : Τάσος Ρατζος
κινησιολογία : Ειρήνη Καλογηρά
σκηνικά- κοστούμια : πανωκατω7
μουσική : Θοδωρής Παπαδημητρίου
βοηθός σκηνοθέτη : Βασιλειάδου Παυλίνα
ηθοποιοί : Πασχάλης Αραμπατζής, Θωμάς Μπάντας, Μαριλού Βόμβολου, Μάριος Κωνσταντίνου, Ανδρέας Βασιλείου
Πληροφορίες, κλείσιμο παραστάσεων στα τηλέφωνα του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Βέροιας : 2331078140, 141 & 142.