Το νικητή των πρόσφατων εκλογών στην Περιφερειακή Ένωση Δήμων (Π.Ε.Δ.) Κεντρικής Μακεδονίας και Δήμαρχο Αμπελοκήπων-Μενεμένης Λάζαρο Κυρίζογλου δέχθηκε σήμερα ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, στο γραφείο του στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, στο πλαίσιο εθιμοτυπικής επίσκεψης.
«Με χαρά υποδέχθηκα σήμερα έναν καλό φίλο και πολιτικό που εκτιμώ ιδιαίτερα, το Δήμαρχο Αμπελοκήπων-Μενεμένης Λάζαρο Κυρίζογλου. Τον συνεχάρην για την εκλογή του στην Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας και του ευχήθηκα καλή επιτυχία στο έργο του.
Οι προκλήσεις στην Κεντρική Μακεδονία για την αυτοδιοίκηση είναι πολλές. Βούλησή μας στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας είναι να συνεχίσουμε την πολύ καλή συνεργασία την οποία έχουμε αναπτύξει με την Π.Ε.Δ. Κεντρικής Μακεδονίας και τους 38 δήμους της, που συμπίπτουν γεωγραφικά με τα διοικητικά όρια της Περιφέρειάς μας, επ’ ωφελεία των δήμων και των τοπικών κοινωνιών», υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας. Ο κ. Τζιτζικώστας έκανε ξεχωριστή αναφορά στην ανάγκη κοινού συντονισμού και δράσεων μεταξύ Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και Π.Ε.Δ. Κεντρικής Μακεδονίας, προκειμένου να αξιοποιηθούν στον καλύτερο δυνατό βαθμό τα χρηματοδοτικά εργαλεία των ευρωπαϊκών προγραμμάτων και του ΣΕΣ 2014-2020, του νέου ΕΣΠΑ, σε έργα που θα αναβαθμίσουν την καθημερινότητα των πολιτών της Κεντρικής Μακεδονίας.
Από την πλευρά του, ο Δήμαρχος Αμπελοκήπων-Μενεμένης Λάζαρος Κυρίζογλου, νικητής των πρόσφατων εκλογών στην Π.Ε.Δ. Κεντρικής Μακεδονίας, ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα για την υποδοχή και τις ευχές του. «Επισκέφθηκα τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας και καλό φίλο Απόστολο Τζιτζικώστα, προκειμένου να τον ενημερώσω για τα ζητήματα της πρωτοβάθμιας αυτοδιοίκησης σε επίπεδο Κεντρικής Μακεδονίας. Είχαμε μια εποικοδομητική συζήτηση για θέματα κοινού ενδιαφέροντος. Είμαι βέβαιος ότι ως Π.Ε.Δ. Κεντρικής Μακεδονίας θα έχουμε άμεση και αποτελεσματική συνεργασία με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, προκειμένου να αντιμετωπίσουμε από κοινού ζητήματα αυτοδιοίκησης, καθώς και ζητήματα που αφορούν στους δήμους της Κεντρικής Μακεδονίας», δήλωσε ο κ. Κυρίζογλου.