Ψήφισμα με το οποίο διατρανώνουν την αντίθεσή τους με τη συμμετοχή της Χρυσής Αυγής στις εκλογές τους, εξέδωσε ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ Ημαθίαςστο οποίο αναφέρουν:
«Την ώρα που η εκπαίδευση καταστρέφεται απ’ τις πολιτικές κυβέρνησης , ΕΕ, ΔΝΤ, ΟΟΣΑ, την ίδια περίοδο που οι ελλείψεις εκπαιδευτικών από τα σχολειά της χώρας είναι τραγικές ,οι μαθητές στοιβάζονται σε υπεράριθμα τμήματα λόγω των συγχωνεύσεων και καταργήσεων, τα σχολεία στερούνται και τη στοιχειωδέστερη υλικοτεχνική υποδομή, εν έτει 2014 που χιλιάδες μαθητές αδυνατούν να μετακινηθούν από και προς το σχολείο τους εξαιτίας των τεράστιων προβλημάτων στις μεταφορές, αυτή τη στιγμή που βλέπουμε όλοι μας τη γυμνή αλήθεια της μετατροπής του δικαιώματος στη μόρφωση σε προνόμιο των «λίγων και εκλεκτών»…η ναζιστική συμμορία επιχειρεί να κάνει την εμφάνισή της στο συνδικαλιστικό κίνημα των εκπαιδευτικών της Π. Ε!
Το αυγό του φιδιού έχει εκκολαφθεί εδώ και καιρό, έχει δεχθεί τη φροντίδα και τις περιποιήσεις των κυρίαρχων-παρά τα αντίθετα λεγόμενα-παντοιοτρόπως και κάνει θρασύτατη την εμφάνισή του.
Απροκάλυπτα και προκλητικά κατατέθηκε ψηφοδέλτιο για τις εκλογές αιρετών στη Διεύθυνση Π. Ε Δ. Θεσσαλονίκης, με τίτλο «Εθνικιστικό Μέτωπο Εκπαιδευτικών» και υποψηφίους γνωστά στελέχη της Χ .Α.
Πρόκειται για κίνηση που δε γίνεται για να καταγγελθεί η αντιεκπαιδευτική πολιτική, να παλέψει για την ανατροπή της από τους εκπαιδευτικούς και να βοηθήσει στο άνοιγμα μιας άλλης πορείας αλλά αντίθετα για να τη στηρίξει, να βοηθήσει στην επιβολή της μέσω της τρομοκράτησης των εκπαιδευτικών, όπως αποδεικνύεται από τα έργα και ημέρες της ναζιστικής συμμορίας σε κάθε εργασιακό χώρο που εισέβαλλε.
Επιχειρεί να δηλητηριάσει τον κόσμο της εκπαίδευσης με το φαρμάκι ρατσιστικών και ναζιστικών αντιλήψεων.
Στην εκπαίδευση, στο συνδικαλιστικό μας κίνημα δεν έχουν θέση αντιλήψεις φασιστικές, ναζιστικές, ρατσισμού.
Δεν έχουν θέση αυτοί που απειλούν εκπαιδευτικούς για την τίμια και αγωνιστική τους στάση.
Αυτοί που επιθυμούν και ονειρεύονται να διώξουν με τη βία σα μιάσματα παιδιά μεταναστών από τα σχολεία μας.
Όσοι θεωρούν την κοινωνική ανισότητα φυσικό φαινόμενο και αποδέχονται θεωρίες κοινωνικού κανιβαλισμού και εξολόθρευσης.
Στο χώρο της εκπαίδευσης και στο συνδικαλισμό μας δεν ταιριάζουν όσοι επιδιώκουν την απαγόρευση της διακίνησης ιδεών, όσοι επιδιώκουν και προγραμματίζουν την απαγόρευση διά ροπάλου της διεκδίκησης ενός καλύτερου παρόντος και μέλλοντος με δικαιώματα.
Αυτοί , οι απόψεις τους και η δολοφονική τους δράση είναι ξένο σώμα στην εκπαίδευση, δεν μπορούν σε καμία περίπτωση να εκπροσωπήσουν εργαζόμενους εκπαιδευτικούς, πρέπει να καταδικαστούν.
Εκείνοι που αποδέχτηκαν την κατάθεση του συγκεκριμένου ψηφοδελτίου είναι υπόλογοι απέναντι σε εκπαιδευτικούς, μαθητές και λαό, απέναντι στην ιστορία αυτού του τόπου.
Υπόλογοι θα είμαστε όλοι μας αν αφήσουμε τα πράγματα ως έχουν και δεν πάρουμε τώρα θέση ξεκάθαρη.

Ως Σύλλογος εκπαιδευτικών Π. Ε . Ημαθίας τονίζουμε πως οι αγωνιστικές παραδόσεις του Κλάδου μας, ο λόγος ύπαρξής μας και το καταστατικό μας, καθιστούν τη συμμετοχή και δράση φασιστικών μορφωμάτων στα πλαίσιά μας παντελώς ανεπίτρεπτη και δεν πρόκειται να την επιτρέψουμε.
Απαιτούμε τον αποκλεισμό του ναζιστικού ψηφοδελτίου από τις εκλογές.»

Το Δ.Σ