Αύριο συναντά ο Πάνος Καμμένος τον Αλέξη Τσίπρα προκειμένου να του ζητήσει να στηρίξει την πρόταση που κατέθεσαν στη Βουλή οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και αφορά τα «κόκκινα» δάνεια.
Φαίνεται πως αρχίζουν οι πρώτες προσπάθειες προσέγγισης κομμάτων που ιδεολογικά απέχουν παρασάγγας. Εκλογές έρχονται και σιγά σιγά όλοι προετοιμάζονται για την επόμενη μέρα. Από τη μια ο ΣΥΡΙΖΑ που μπορεί να έρθει πρώτο κόμμα, αλλά χωρίς αυτοδυναμία, από την άλλη οι Ανεξάρτητοι Έλληνες που βλέπουν τα ποσοστά τους να φθίνουν.
Και οι δύο πλευρές έχουν τους δικούς τους λόγους για συναντήσεις και συζητήσεις. Ο μεν ΣΥΡΙΖΑ ψάχνει «συγκυβερνήτες» (μολονότι δια στόματος του αρχηγού του απέρριψε κάθε συμφωνία για συγκυβέρνηση τονίζοντας ότι θα έχουμε αλλεπάλληλες εκλογές μέχρι την αυτοδυναμία του), οι δε ΑΝΕΛ εκτός του φόβου μιας εκλογικής συντριβής, και λόγω πόλωσης, επιθυμούν να παίξουν ρόλο ρυθμιστή στο πολιτικό γίγνεσθαι.
Το ότι θα μιλήσουν για τα «κόκκινα» δάνεια είναι ενδεχομένως η αφορμή.
Είναι ολοφάνερο ότι μέχρι τις εκλογές όποτε γίνουν θα δούμε και θα ακούσουμε πολλά.
Σημασία όμως για μας τους πολίτες έχει να βλέπουμε μόνο τα εφικτά και τα πραγματικά. Τα υπόλοιπα ας τα επιστρέψουμε σ΄ αυτούς που τα λένε ή τα πράττουν