Μόνο όσοι είναι συνεπείς στην καταβολή των τρεχουσών εισφορών στα ασφαλιστικά ταμεία θα μπορούν να μπουν στη νέα ρύθμιση των οφειλών σε 72 έως και σε 100 δόσεις που θα “τρέξει” το Νοέμβριο.

Η νέα ρύθμιση των οφειλών που ανακοίνωσε στη Βουλή ο πρωθυπουργός Α. Σαμαράς “θα ισχύσει από το Νοέμβριο για όσους καταβάλλουν τις τρέχουσες εισφορές” σύμφωνα με τον υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης Γιάννη Βρούτση οποίος, από κοινού με την ηγεσία του υπ. Οικονομικών, θα επεξεργαστεί τις τελικές διατάξεις.

Κορυφαία στελέχη του υπουργείου, επιβεβαιώνουν στην “Ημερησία” ότι η ρύθμιση θα προβλέπει “κούρεμα” έως 90% των προσαυξήσεων για την αποπληρωμή σε 12 δόσεις που θα διαμορφώνεται σε 85% για την εξόφληση σε 24 δόσεις, σε 80% για τις 36, 75% για τις 48, 70% για τις 60 και 65% για τις 72 δόσεις.

Στη ρύθμιση θα περιλαμβάνεται και η αποποινικοποίηση των οφειλών εφόσον υπάρχει πραγματική οικονομική αδυναμία του οφειλέτη ενώ μέσα στις επόμενες ημέρες θα εκδοθεί κοινή απόφαση των υπουργείων Οικονομικών και Εργασίας που θα συνδέει on line τις εφορίες με ηλεκτρονική βάση οφειλετών υπό την ΗΔΙΚΑ για τον άμεσο συμψηφισμό των τυχόν επιστροφών φόρου με τις οφειλές στα Ταμεία. Αντίστοιχη διαδικασία θα ισχύσει και για τις επιδοτήσεις αγροτών με οφειλές στον ΟΓΑ.

imerisia.gr