Υπόθεση κλοπής υδραυλικού μεταλλικού εξαρτήματος, αξίας πολλών χιλιάδων ευρώ, το οποίο αφαιρέθηκε από τις εγκαταστάσεις τεχνικής εταιρείας, εξιχνιάσθηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Μενεμένης, ύστερα από άμεση διερεύνηση σχετική καταγγελίας.

Ταυτοποιήθηκε ως δράστης της έκνομης ενέργειας, 34χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για τα αδικήματα της Κλοπής και της απόπειρας αποδοχής και διάθεσης προιόντων εγκλήματος.

Προηγήθηκε καταγγελία υπευθύνου τεχνικής εταιρείας, με έδρα τον Δενδροπόταμο, σύμφωνα με την οποία αφαιρέθηκε από τις εγκαταστάσεις της επιχείρησης, υδραυλική μεταλλική σφύρα, χρηματικής αξίας 5.000 ευρώ.

Στο πλαίσιο της διενεργηθείσας έρευνας, αστυνομικοί του επιληφθέντος Τμήματος Ασφαλείας, πέραν των λοιπών προανακριτικών ενεργειών, πραγματοποίησαν επισταμένες διαδικτυακές αναζητήσεις, ελέγχοντας αγγελίες σχετικές με αγοραπωλησία μηχανημάτων έργων.

Κατά τη διάρκεια αυτών των περιηγήσεων, εντοπίστηκε συγκεκριμένη ιστοσελίδα, μέσω της οποίας ο δράστης διέθετε προς πώληση το κλεμμένο εξάρτημα σε υποψήφιους αγοραστές. Προέκυψε επίσης η ύπαρξη ενός ενδιαφερομένου αγοραστή από τα Γιαννιτσά Πέλλας, ο οποίος είχε εκδηλώσει ενδιαφέρον για την αγορά του προσφερόμενου εξαρτήματος, έναντι χρηματικού ποσού 2.500 ευρώ.

Με αυτά τα δεδομένα, χθες (09-10-2014) το μεσημέρι, πραγματοποιήθηκε αιφνιδιαστική επιχείρηση αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Μενεμένης στην περιοχή των Γιαννιτσών, η οποία είχε ως αποτέλεσμα τη σύλληψη του 34χρονου δράστη και την κατάσχεση ενός φορτηγού αυτοκινήτου, το οποίο χρησιμοποιήθηκε για τη μεταφορά του εξαρτήματος.

Η υδραυλική μεταλλική σφύρα αποδόθηκε στην ιδιοκτήτρια εταιρεία.

Για την υπόθεση σχηματίστηκε δικογραφία, η οποία υποβλήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.