Προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε, μετά την απολογία του στην ανακρίτρια Βέροιας, ο 39χρονος οδηγός της νταλίκας, ο οποίος την περασμένη Κυριακή προκάλεσε την πολύνεκρη καραμπόλα στην Εγνατία Οδό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ρουμάνος οδηγός εμφανίστηκε συντετριμμένος ενώπιον της ανακρίτριας, εκφράζοντας τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων, ενώ ανέφερε ότι τις τελευταίες μέρες ζει έναν εφιάλτη.

Όπως στην προανακριτική του απολογία έτσι και τώρα επικαλέστηκε το πρόβλημα πέδησης που παρουσιάστηκε στο όχημά του. Ο κατηγορούμενος φέρεται να απολογήθηκε ότι πέντε χιλιόμετρα πριν από τη φονική καραμπόλα διαπίστωσε το πρόβλημα στα φρένα του, τα οποία «έχασε» τελείως στα τελευταία 500 μέτρα της πορείας του.

Σχετικά με τις προειδοποιητικές πινακίδες, υποστήριξε ότι δεν κατάλαβε το περιεχόμενό τους, ενώ για τους σημαιοφόρους σημείωσε ότι τους είδε μόλις 300 μέτρα από τον τόπο του τραγικού δυστυχήματος, όταν πλέον ήταν αργά. «Έφταιξαν κι άλλοι παράγοντες» φέρεται να είπε, σε μία προσπάθεια να αποποιηθεί το σύνολο των ευθυνών.

Σύμφωνα με νομικές πηγές, με δεδομένο ότι οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει είναι σε βαθμό πλημμελήματος (ανθρωποκτονία από αμέλεια κατά συρροή και σωματική βλάβη από αμέλεια κατά συρροή), το όριο της προσωρινής κράτησης είναι το 6μηνο, που μπορεί να παραταθεί κατά επιπλέον τρεις μήνες.

Μετά το πέρας, όμως, του 9μήνου (ανώτατο όριο προφυλάκισης σε αυτές τις περιπτώσεις), όπως σημειώνουν οι ίδιες πηγές, θα αφεθεί ελεύθερος, εφόσον έως τότε δεν περατωθεί η κύρια ανάκριση και αποφασιστεί η παραπομπή του σε δίκη.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ