Εθιμοτυπική επίσκεψη στη Δήμαρχο Βέροιας, Χαρούλα Ουσουλτζόγλου – Γεωργιάδη, πραγματοποίησε η νέα Διοίκηση του Σωματείου Εργαζομένων Εξωτερικών Συνεργείων του Δήμου Βέροιας, την Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2011.

Κατά την επίσκεψη, οι εργαζόμενοι έθεσαν υπόψη της Δημάρχου σειρά ζητημάτων που σχετίζονται με συχνά προβλήματα που προκύπτουν στη διάρκεια εκτέλεσης των καθηκόντων τους καθώς και με την επιχειρησιακή δυνατότητα των συνεργείων. Ένα από τα βασικότερα ζητήματα που έθιξαν είναι οι καθημερινές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν ως αποτέλεσμα της κακής συμπεριφοράς μερίδας των πολιτών που στέκεται ανάχωμα στο έργο τους. Συγκεκριμένα, ανέφεραν πως παγιωμένες πρακτικές όπως το παράνομο παρκάρισμα μπροστά από τους κάδους απορριμμάτων ή η ρίψη σκουπιδιών τριγύρω και όχι εντός των κάδων δυσκολεύουν το έργο τους και υποβαθμίζουν την εικόνα της πόλης.

Επιπλέον, συζητήθηκε η ανάγκη συντονισμού στο πεδίο του αποχιονισμού ώστε να καλυφτούν οι καταγεγραμμένες επιχειρησιακές ελλείψεις που προέκυψαν από την αδυναμία πρόσληψης του αναγκαίου προσωπικού, ως αποτέλεσμα των ευρύτερων περικοπών που λαμβάνουν χώρα στο πλαίσιο δημοσιονομικής εξυγίανσης της χώρας. Τέλος, έθεσαν το ζήτημα της προμήθειας του απαραίτητου ατομικού εξοπλισμού προστασίας του προσωπικού ώστε να ανταπεξέλθουν με ασφάλεια και επάρκεια στις καθημερινές ανάγκες της υπηρεσίας.

Η κα. Ουσουλτζόγλου από τη μεριά της δήλωσε πως κατανοεί της δυσκολίες που αντιμετωπίζουν και πηγάζουν από την κακή συμπεριφορά ορισμένων πολιτών και τους ενημέρωσε ότι, ακριβώς για το λόγο αυτό, η Δημοτική Αρχή σχεδίασε ένα ειδικό σχέδιο ευαισθητοποίησης των δημοτών γύρω από ζητήματα καθαριότητας και περιβάλλοντος, στοχεύοντας στη βαθμιαία αλλαγή στάσης με την καλλιέργεια συναισθημάτων συνευθύνης και αγάπης για το φυσικό και αστικό περιβάλλον. Σημείωσε, επίσης,  ότι μόνο μέσα από την καλή συνεργασία και το μέγιστο συντονισμό μεταξύ αιρετής διοίκησης και υπηρεσιακών παραγόντων θα καταφέρουν οι υπηρεσίες να ανταποκριθούν με επάρκεια στις αυξημένες ανάγκες του διευρυμένου Δήμου Βέροιας και τις παράλληλες ελλείψεις σε προσωπικό και οικονομικούς πόρους.

Η επίσκεψη του σωματείου ολοκληρώθηκε με συμμετοχή των εργαζομένων σε σύσκεψη στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου με το Γενικό Γραμματέα του δήμου, κ. Κώστα Τσιλογιάννη, τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας, Ανακύκλωσης και Εξυπηρέτησης του Δημότη, κ. Θεόδωρο Θεοδωρίδη και τον Αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας και Συγκοινωνιών, κ. Νίκο Μωυσιάδη, με μοναδικό αντικείμενο το συντονισμό του αποχιονισμού.