Χωρίς αποτέλεσμα ήταν η επίσκεψη του Δημάρχου Βέροιας στο υπουργείο οικονομικών προκειμένου να ζητήσει να μην δοθεί προς πώληση το κτίριο όπου στεγάζονταν μέχρι πρότινος τα δικαστήρια.
Η απάντηση που πήρε ήταν ότι για να περάσει στην ιδιοκτησία του Δήμου, αυτός πρέπει να το αγοράσει. Βέβαια ο κ. Βοργιαζίδης υπογράμμισε ότι δεν θα αφεθεί το θέμα αυτό στην τύχη του αλλά θα γίνουν όλες οι απαραίτητες προσπάθειες δικαίωσης.
Όταν έγινε υπενθύμιση ότι η πρώην Δήμαρχος είχε δηλώσει ότι ο Δήμος μπορεί να συνάψει δάνειο από την Τράπεζα επενδύσεων ο νυν Δήμαρχος δήλωσε ρητά και κατηγορηματικά: «όχι άλλα δάνεια».
Πάντως ένα τέτοιο κτίριο το οποίο κτίστηκε επί τουρκοκρατίας και χρησιμοποιήθηκε τότε ως διοικητήριο είναι κρίμα να χαθεί και να περάσει σε χέρια ιδιωτών οι οποίοι δεν ξέρουμε πως θα το χρησιμοποιήσουν.
Μήπως θάπρεπε να δοθούν τα χρήματα από την δωρεά των αδελφών Κούσιου και η γέφυρα να ολοκληρωθεί με την ένταξή της σε κάποιο χρηματοδοτικό πρόγραμμα;
Ούτως ή άλλως οι καθυστερήσεις στην κατασκευή της είναι μεγάλες λόγω των ζητημάτων που προκύπτουν από τη συμπεριφορά του ανάδοχου.