Τέσσερις νεκροί (δύο γυναίκες και δύο άνδρες) και πολλοί τραυματίες είναι ο απολογισμός της καραμπόλας 35 αυτοκινήτων, μεταξύ των οποίων τρεις νταλίκες, που σημειώθηκε λίγο μετά τις 10:30 σήμερα το πρωί στην Εγνατία Οδό, στο ρεύμα από Βέροια προς Θεσσαλονίκη.
Σύμφωνα με τον διοικητή Κεντρικής Μακεδονίας του Πυροσβεστικού Σώματος Χρύσανθο Αθανασόπουλο.ο οποίος βρίσκεται στο σημείο της δυστυχήματος, με δηλώσεις του στο ΑΠΕ–ΜΠΕ έκανε λόγο για «φοβερή καραμπόλα και για μάζες αυτοκινήτων», ενώ σημείωσε πως ενεπλάκησαν περισσότερα από 35 αυτοκίνητα.
Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, κάτω από άγνωστες συνθήκες, ο οδηγός της νταλίκας δεν κατάφερε να σταματήσει τη νταλίκα που κατέπεσε με δύναμη στο πρώτο από τα ΙΧ που είχε μπροστά του και αυτό με τη σειρά του συμπαρέσυρε δεκάδες άλλα ΙΧ.
Το τραγικό δυστύχημα σημειώθηκε στο ύψος του χωριού Μέση όταν μία νταλίκα έπεσε πάνω σε ΙΧ αυτοκίνητα που ήταν ακινητοποιημένα, λόγω έργων στο σημείο. Ο οδηγός ενός ΙΧ αυτοκινήτου που ακολουθούσε δεν πρόλαβε να σταματήσει και προσέκρουσε στη νταλίκα.
Τα δύο οχήματα τυλίχτηκαν στις φλόγες. Ο οδηγός του ΙΧ ανασύρθηκε απανθρακωμένος, ενώ ο οδηγός της νταλίκας, που κατάφερε να βγει από το όχημα, συνελήφθη και ανακρίνεται για τις συνθήκες του δυστυχήματος.
Στο σημείο έσπευσαν αμέσως οχήματα της αστυνομίας και της πυροσβεστικής και εκτός από τους νεκρούς, εντόπισαν και τραυματίες, τους οποίους παρέλαβαν τα ασθενοφόρα. Επιπλέον, υπάρχουν και άλλοι τραυματίες, που μεταφέρθηκαν με ιδιωτικά αυτοκίνητα σε νοσοκομεία της Βέροιας και της Θεσσαλονίκης.
H κυκλοφορία από Κοζάνη προς Θεσσαλονίκη και αντίστροφα διεξάγεται μέσω της Παλαιάς Εθνικής Οδού Κοζάνης και Θεσσαλονίκης με εκτροπές από τον κόμβο Πολυμύλου και Νησελίου αντίστοιχα.

Ο οδηγός προσπάθησε να διαφύγει αλλά συνελήφθη
Ο οδηγός του φορτηγού, ρουμανικής καταγωγής, το βαλε στα πόδια μετά το δυστύχημα, ωστόσο συνελήφθη λίγη ώρα αργότερα σε χωράφια της γύρω περιοχής.
Σύμφωνα με την αστυνομία, πρόκειται για αλλοδαπό οδηγό, ο οποίος κρατείται στη Βέροια και αναμένεται να δώσει εξηγήσεις για το τι ακριβώς συνέβη και για ποιον λόγο έπεσε πάνω στα ακινητοποιημένα -λόγω έργων της ΔΕΗ- αυτοκίνητα.
Από τις αρχές ερευνάται εάν το συνεργείο που είχε κλείσει το δρόμο για έργα της ΔΕΗ είχε τοποθετήσει την απαραίτητη σήμανση.
Στην περιοχή παραμένουν δυνάμεις της αστυνομίας και της πυροσβεστικής.