Την παραίτηση του Αντώνη Σαμαρά και τη δημιουργία μιας κυβέρνησης εθνικής ενότητας ζήτησε ο Απόστολος Τζιτζικώστας. Είναι φανερό ότι η σχέση του με τη ΝΔ είναι πλέον ανύπαρκτη, καθώς εκτός των δηλώσεών του, δεν παρευρέθη και στις εκδηλώσεις της ΝΔ για τα 40 χρόνια από την ίδρυσή της.
ΟΠεριφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας αποφάσισε προφανώς ότι για την επόμενη πενταετία (όσο κρατά η θητεία του) δεν έχει ανάγκη τη στήριξη του κόμματος από το οποίο προέρχεται. Δικαίωμά του θα μπορούσε να πει κάποιος.
Ας μην ξεχνάει όμως ο ίδιος τη στήριξη που είχε από τον Αντώνη Σαμαρά αφού έγινε ειδική τροπολογία νόμου ώστε να μπορέσει ο πολύς κ. Τζιτζικώστας να διορισθεί Περιφερειάρχης μετά την έκπτωση του Παναγιώτη Ψωμιάδη.

Απάντηση στις δηλώσεις του έδωσε ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ, Ανδρέας Παπαμιμίκος,  μιλώντας στον Real Fm, όπου ανέφερε μεταξύ άλλων

” πριν δύο χρόνια ο κ. Τζιτζικώστας πήγαινε κανονικά σε όλες τις κομματικές εκδηλώσεις της ΝΔ και τώρα λέει ότι έβαλε την κομματική του ταυτότητα στο συρτάρι. «Τόσο καιρό γιατί δεν την έβαζε; Για να τελειώνουμε: την ταυτότητά σου δεν την βάζεις στο συρτάρι. Ή την κρατάς ή τη γυρίζεις πίσω. Ας αφήσει τις τζάμπα μαγκιές και ας αποφασίσει τι θα κάνει», είπε κ. Παπαμιμίκος ο οποίος αναφέρθηκε και στην απουσία του κ. Τζιτζικώστα από την εκδήλωση της ΝΔ στη Χαλκιδική για τα 40 χρόνια από την ίδρυσή της.

Συγκεκριμένα είπε ότι ο κ. Τζιτζικώστας ως περιφερειάρχης είναι και μέλος της ΠΕ, και στις 25 του μηνός του εστάλη προσωπική πρόσκληση στο e-mail του, ενώ εκείνος επιβεβαίωσε τηλεφωνικά ότι θα συμμετάσχει. «Τι μπορεί να άλλαξε από την Τετάρτη μέχρι το Σάββατο και δεν ήρθε στις εκδηλώσεις της Χαλκιδικής μόνο ο ίδιος το ξέρει», ανέφερε ο κ. Παπαμιμίκος, σημειώνοντας, επίσης, ότι ο κ. Τζιτζικώστας δεν έγινε περιφερειάρχης τον Μάιο του 2014, αλλά δύο χρόνια πριν «με ειδική τροπολογία που ζητούσε επίμονα ο ίδιος”.