Ασταμάτητη μοιάζει η «βασίλισσα του Βορρά» που έκανε το 3 στα 3 και παραμένει στο… ρετιρέ με 9 βαθμούς – Δοκάρι στο 43’ ο Χαβίτο
Παρόλο που έμεινε πίσω στο σκορ πριν καν τη συμπλήρωση του πρώτου λεπτού, η Βέροια κατάφερε να κάμψει την αντίσταση της Κέρκυρας και να πάρει την τρίτη της νίκη σε ισάριθμες αγωνιστικές – Άτυχος ο Χαβίτο λίγο πριν την ανάπαυλα, καθώς «σημάδεψε» το δοκάρι του Καντιμοίρη
Όλα μοιρασμένα
Ιδανικά ξεκίνησε το ματς για τους φιλοξενούμενους καθώς πριν καν συμπληρωθεί το πρώτο λεπτό οι παίκτες του Μιχάλη Γρηγορίου κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ. Συγκεκριμένα, μόλις στο 43ο δευτερόλεπτο ο Χαβίτο έκανε το σουτ από την περιοχή και νίκησε τον Καντιμοίρη για το 1-0.
Στη συνέχεια, με το αβαντάζ του γκολ οι Φαίακες πήραν τον έλεγχο του αγώνα και χωρίς να αφήνουν περιθώρια στη Βέροια να γίνει «απειλητική» διατηρούν εύκολα την εστία τους ανέπαφη. Στην αντίπερα όχθη, οι γηπεδούχοι έδειχναν σαφώς αιφνιδιασμένοι από το γκολ και χρειάστηκε να περάσουν περίπου 25 λεπτά προκειμένου να… βρουν τα πατήματά τους.
Έτσι, σταδιακά κέρδισαν μέτρα στο γήπεδο και κατάφεραν στο 29’ να φέρουν το ματς στα ίσια, όταν ο Κάμπορα εκμεταλλεύτηκε την αδράνεια της άμυνας των φιλοξενούμενων και από κοντά πλάσαρε εύστοχα για το 1-1. Από εκείνο το σημείο και μετά η εικόνα του αγώνα άλλαξε με την Βέροια πλέον να αναλαμβάνει τα ηνία, χωρίς ωστόσο να δημιουργεί ευκαιρίες στα καρέ του Σέτκους. Πάντως, το πρώτο 45λεπτο ολοκληρώθηκε με την μεγάλη ευκαιρία του Χαβίτο, που… σημάδεψε το δοκάρι του Καντιμοίρη στο 43’.
«Βασιλική» ανατροπή
Με τις δυο ομάδες να έχουν μπει στο δεύτερο μέρος με επιθετικούς προσανατολισμούς, το ματς είχε ρυθμό αλλά οι καλές στιγμές μπροστά από τις δυο εστίες έλειπαν. Ωστόσο, οι γηπεδούχοι ήταν εκείνοι που ευτύχησαν στο 57’ να βρουν τον δρόμο προς τα δίχτυα ξανά. Ο Ντουμίτρου λοιπόν με ωραία ατομική ενέργεια μπήκε στην περιοχή και με δυνατό σουτ νίκησε τον Σέτκους δίνοντας το προβάδισμα στην ομάδα του.
Έκτοτε, οι γηπεδούχοι έδειχναν να… πατάνε καλύτερα στο γήπεδο ελέγχοντας τον ρυθμό του αγώνα, χωρίς να απειλούνται ιδιαίτερα από τους φιλοξενούμενους. Στον αντίποδα, ο Γρηγορίου έκανε την κινήσεις του από τον πάγκο, «φρεσκάροντας» την μεσοεπιθετική του γραμμή, βλέποντας την ομάδα του να πιέζει κυρίως στο τελευταίο 10λεπτο. Ωστόσο, οι προσπάθειες των Φαιάκων δεν καρποφόρησαν και το 2-1 έμεινε ως το σφύριγμα της λήξης, με τους γηπεδούχους να κάνουν το 3 στα 3 φτάνοντας στους 9 βαθμούς, ενώ η Κέρκυρα έμεινε στους 4.
Κορυφαίος του αγώνα
Πετυχαίνοντας το νικητήριο τέρμα της Βέροιας, ο Ντουμίτρου δίκαια μπορεί να πάρει τον… άτυπο τίτλο του MVP του αγώνα. Ο νεοαποκτηθείς άσος της «βασίλισσας του Βορρά» μετράει ήδη 2 τέρματα στις 3 πρώτες αγωνιστικές δίνοντας παράλληλα βαθμούς στην ομάδα του και αποτελώντας πολύτιμη λύση για τον Γκρανέρο.
Βέροια (Χοσέ Γκρανέρο): Καντιμοίρης, Ραούλ Μπράβο (79′ Όστοϊτς), Βέρτζος, Καλί, Αμαραντίδης, Βεργώνης, Βάσκεθ, Γεωργιάδης (60′ Μπαργκάν), Ντουμίτρου, Καλτσάς, Κάμπορα (71′ Μπατιόν)
Κέρκυρα (Μιχάλης Γρηγορίου): Σέτκους, Μαραγκός, Βενέτης, Ναγιάρ (63′ Μαρκόφσκι), Καϊκούτ, Ρόχας (63′ Ανδρεόπουλος), Γκόμες, Καρντόζο, Χαβίτο, Σάντσεθ (79′ Κόντος), Κανακούδης
ONSPORT.GR