“Υπόγειους κάδους αποθήκευσης αστικών απορριμμάτων σχεδιάζει να αποκτήσει σύντομα ο Δήμος Θεσσαλονίκης, σε μια προσπάθεια να βελτιωθεί η ποιότητα ζωής στην πόλη, να αναβαθμιστεί αισθητικά το περιβάλλον και παράλληλα να μην επιτρέπεται η επαφή ανθρώπων και ζώων με τα σκουπίδια.”

Προφανώς η μελέτη της αστικής ανάπλασης της Θεσσαλονίκης δεν έγινε στο γόνατο, αλλά δόθηκε η απαραίτητη προσοχή. Κάτι που η μελέτη της Βέροιας δεν έχει. Έτσι αφού εγκρίθηκε η μελέτη και η χρηματοδότηση, ξεκίνησε η κατασκευή. Τότε αντιλήφθησαν ότι δεν είχε γίνει καμιά πρόβλεψη για την τοποθέτηση των κάδων!!! Θα μπορούσε κάλλιστα να υπογειοποιηθούν, αλλά κανείς από τους μελετητές δεν το σκέφτηκε. Η τότε δημοτική αρχή προβληματίστηκε για λίγο, αλλά αφού δεν γινόταν να αλλάξει η μελέτη, οι κάδοι μπήκαν όπου υπήρχε κενό!!!

Συνεχίζοντας τηο ρεπορταζ το ΑΜΠΕ γράφει: “Στην προσεχή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, την Δευτέρα, θα συζητηθεί η έγκριση προμήθειας με δημόσιο διεθνή διαγωνισμό 80 υπόγειων κάδων αποθήκευσης αστικών απορριμμάτων συνολικής δαπάνης 984.000 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ για τις ανάγκες της Διεύθυνσης Ανακύκλωσης και Διαχείρισης Αστικών Απορριμμάτων.

Η χωροθέτηση των συστημάτων υπόγειων κάδων προσωρινής αποθήκευσης απορριμμάτων έχει σχεδιαστεί ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες του ιστορικού κέντρου της Θεσσαλονίκης.

“Η αρχή θα γίνει σε σημεία όπου έχουμε αναδιαμορφώσεις δρόμων και ανακατασκευές, όπως η πλατεία Χρηματιστηρίου, ο πεζόδρομος της Αγίας Σοφίας, η πλατεία Καούδη και σε διάφορους άλλους δημόσιους χώρους”, δήλωσε ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, Περιβάλλοντος και Καθαριότητας, Θανάσης Παππάς, σημειώνοντας πως ένα τέτοιο σύστημα είναι περιβαλλοντικά σωστό, άρτιο και συνάδει με ευρωπαϊκή πόλη.”

Ας πάει κάποιος (λέμε τώρα) από τους υπεύθυνους να παρακολουθήσει τη συνεδρίαση μήπως και κατεβάσει καμιά ιδέα και για την πόλη της Βέροιας….!!!!!!!