Αυτή την περίοδο γίνεται ένας διαγωνισμός ανακύκλωσης στα σχολεία. Οι μαθητές κατά ομάδες ανακυκλώνουν ό,τι μπορεί να δεχθεί το περίπτερο ανακύκλωσης που είναι τοποθετημένο στην πλατεία Ωρολογίου. Κάθε ανακυκλώσιμο κομμάτι αποδίδει και ένα κουπόνι. Όποια ομάδα παιδιών μαζέψει τα περισσότερα κουπόνια θα πάρει ως δώρο ποδήλατο ή οτιδήποτε άλλο αποτελεί δώρο του διαγωνισμού, ένα για κάθε παιδάκι.

Είναι μια ακόμη προσπάθεια για να μάθουν οι μικροί κάποια αναγκαία πλέον πράγματα. Να μάθουν να σέβονται το περιβάλλον, να μάθουν να κάνουν ανακύκλωση, μα πάνω απ’ όλα όλοι μαζί, φορολογούμενοι και μη, να αγαπούμε τη πόλη μας. Ακόμη κι αν η παιδική ζωηράδα, ενθουσιασμός  και συμπεριφορά μάς στεναχωρεί, δε φταίνε σε καμιά περίπτωση τα παιδιά.

Σίγουρα η εικόνα έξω από το  περίπτερο ανακύκλωσης, όπως δείχνουν και οι φωτογραφίες, δεν ήταν αυτή που θα περίμενε κανείς, αφού από κάθε σχολείο ξεκίνησε αυτός ο διαγωνισμός.

Θέλει πολύ δουλειά ακόμη από όλους μας. Και από τη Διοίκηση και από τους δασκάλους και από τους γονείς. Εμείς θα μάθουμε στα παιδιά μια άλλη συμπεριφορά που δεν έχει καμιά σχέση με τη σημερινή. Μπορούμε στο στόχο τους για ένα ποδήλατο, να τους αφήσουμε και την ανάγκη της ανακύκλωσης, μια διαφορετική συμπεριφορά στη διαχείριση των σκουπιδιών μας. Μιας άλλης συμπεριφοράς απέναντι στην πόλη που ζούμε όλοι.

Ο Δήμος Βέροιας προσπαθεί και προσθέτει κάδους γύρω από το σημείο του περιπτέρου ανακύκλωσης αλλά και σε οποιοδήποτε άλλο σημείο της πόλης πιστεύουμε ότι δεν επαρκούν οι κάδοι (απορριμμάτων – ανακύκλωσης).

Με την ευκαιρία θα θέλαμε να τονίσουμε για το περιστατικό που συνέβη την Τετάρτη 7 – 12 – 2011 όπου ο δυνατός αέρας εκείνη την ημέρα έδειξε την κακή διαχείριση απορριμμάτων στην πόλη μας. Οι δρόμοι γέμισαν με σκουπίδια που είτε τα πήρε ο αέρας από τους ανοιχτούς κάδους είτε ήταν αφημένα έξω από τους κάδους. Μια πολύ κακή εικόνα για την πόλη μας. Εμείς ζούμε σ’ αυτή και εμάς χαρακτηρίζει. Γι’ αυτό σωστό είναι:

 

v     Μη βγάζετε σκουπίδια το Σάββατο και την Κυριακή.

v     Διπλώστε καλά τα χαρτοκιβώτια πριν τα βάλετε στους κάδους ανακύκλωσης.

v     Μην αφήνετε έξω από τους κάδους τίποτε απολύτως.

v     Πάντα να κλείνετε το καπάκι των κάδων.

 

Να μην σταματήσουμε την προσπάθεια. Είναι μονόδρομος.

 

 

 ΘΕΟΔΩΡΙΔΗΣ  ΘΕΟΔΩΡΟΣ

                 

ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ – ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ &  ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΗ