tsavdaridis_lazaroswΤην αναγκαιότητα της στελέχωσης με επαρκές και ικανό ιατρικό προσωπικό των δυο Νοσοκομείων της Ημαθίας σε Βέροια και Νάουσα, ώστε να καλύψουν τις ανάγκες υγείας των Ημαθιωτών, καθώς και την άμεση αναβάθμιση του Κέντρου Υγείας της Αλεξάνδρειας, επεσήμανε στην τοποθέτηση του στο Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας, το απόγευμα της Δευτέρας 8 Απριλίου, ο Αναπληρωτής Γραμματέας ΚΟ της ΝΔ και Βουλευτής Ημαθίας κ. Λάζαρος Τσαβδαρίδης.
Ο κ. Τσαβδαρίδης ζήτησε από την επιστημονική κοινότητα στον χώρο της Υγείας την κατάθεση μιας ενιαίας και ρεαλιστικής χάρτας απόψεων και συμπερασμάτων, η οποία θα αποτελέσει τον διεκδικητικό μοχλό πίεσης της πολιτικής και αυτοδιοικητικής ηγεσίας της Ημαθίας (Βουλευτές, Αντιπεριφερειάρχης, Δήμαρχοι) προς το Υπουργείο Υγείας. Επεσήμανε ακόμη την αναγκαιότητα της διατήρησης των βασικών κλινικών των δυο Νοσοκομείων σε Βέροια και Νάουσα, καθώς και την συγχώνευση κάποιων άλλων, ώστε να υπάρξει καλύτερη παροχή δημόσιων ιατρικών υπηρεσιών προς όλους τους πολίτες της Περιφερειακής μας Ενότητας.
Ιδιαίτερη βαρύτητα έδωσε ο κ. Τσαβδαρίδης στην ανάγκη να διεκδικηθεί η λειτουργία Κέντρου Φυσικής Αποκατάστασης στο Νοσοκομείο της Νάουσας, ενώ παράλληλα, υπογράμμισε την αναγκαιότητα έναρξης λειτουργίας της μονάδας ΟΚΑΝΑ στο νοσοκομείο της Βέροιας και της στελέχωσης της με εξειδικευμένο προσωπικό, έτσι ώστε να αντιμετωπιστεί με τρόπο ουσιαστικό και άμεσο το μεγάλο ζήτημα της τοξικοεξάρτησης στην ευρύτερη περιοχή.
Ο κ. Τσαβδαρίδης διαβεβαίωσε τους παριστάμενους Δημοτικούς Συμβούλους, καθώς και την ιατρική κοινότητα που βρέθηκε στην συνεδρίαση του σώματος, την Δευτέρα 8 Απριλίου, ότι έχει την διαβεβαίωση της ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας ότι το Νοσοκομείο της Νάουσας ούτε θα κλείσει, ούτε και θα υποβαθμιστούν οι παρεχόμενες υπηρεσίες δευτεροβάθμιας φροντίδας του. Ακόμη χαρακτήρισε ως επιβεβλημένη την αναβάθμιση του Κέντρου Υγείας της Αλεξάνδρειας με την στελέχωση του από ιατρικού προσωπικό, ώστε να υπάρχει άμεση και ικανή πρωτοβάθμια φροντίδα σε επείγοντα περιστατικά.
Στο γενικότερο επίπεδο λειτουργίας του ΕΣΥ και της δημόσιας παροχής υγείας ο Βουλευτής και επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας τόνισε ότι χρειάζεται η επιτακτική αποσυμφόρηση των Νοσοκομείων και της δευτεροβάθμιας παροχής υγειονομικής περίθαλψης από μη σοβαρά περιστατικά, με την παράλληλη ενίσχυση των δομών του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. στην παροχή πρωτοβάθμιας εξέτασης.