Την ιερά Μητρόπολη Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας επισκέφθηκε το Σαββατοκύριακο 10 και 11 Δεκεμβρίου ο σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Περεγιάσλαβ, Χμελνίτσκυ και Βισνέσκυ κ. Αλέξανδρος, ιδιαίτερος Γραμματεύς του προκαθημένου της Εκκλησίας της Ουκρανίας μακαριωτάτου Μητροπολίτου Κιέβου και πάσης Ουκρανίας κ. Βλαδιμήρου.

Σκοπός της επισκέψεως του κ. Αλεξάνδρου ήταν αφενός η επιστροφή του ιερού λειψάνου του αγίου Δημητρίου στη Βέροια, μετά από την περιοδεία του σε πόλεις της Ουκρανίας για προσκύνηση και στήριγμα των πιστών και αφετέρου η έκφραση των θερμών ευχαριστιών του προκαθημένου για αυτό το γεγονός.

Τον Αρχιεπίσκοπο, που σημειωτέον είναι μέλος της ιεράς Συνόδου και επικεφαλής του γραφείου εξωτερικών υποθέσεων της Εκκλησίας της Ουκρανίας, συνόδευσαν κληρικοί και λαϊκοί συνεργάτες του.

Η φιλοξενία της ουκρανικής αποστολής έγινε στην ιερά Μονή Παναγίας Δοβρά ενώ την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου τελέστηκε αρχιερατικό συλλείτουργο στον ιερό ναό αγίου Αντωνίου πολιούχου Βεροίας, προεξάρχοντος του κ. Αλεξάνδρου και συλλειτουργούντων του θεοφιλεστάτου επισκόπου Θερμών κ. Δημητρίου και του σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Βεροίας κ. Παντελεήμονος. Στο τέλος της θείας λειτουργίας ανεγνώσθη θερμή ευχαριστήριος επιστολή του μακαριωτάτου Μητροπολίτου Κιέβου και πάσης Ουκρανίας κ. Βλαδιμήρου.

Το μεσημέρι παρετέθη επίσημο γεύμα προς τιμήν των ξένων στο επισκοπείο της Βέροιας και το πρόγραμμα ολοκληρώθηκε με επισκέψεις στο «Βήμα του αποστόλου Παύλου», στην ιερά μονή Παναγίας Σουμελά και στην ιερά μονή Τιμίου Προδρόμου Σκήτεως.

Στη θεία λειτουργία περέστησαν ο Γενικός Πρόξενος της Ουκρανίας κ. Ίγκορ Συμπίγα καθώς και ο Πρόεξενος της Ουκρανίας στη Θεσσαλονίκη κ. Αλέξανδρος Γιούρκιν οι οποίοι μετείχαν και στο υπόλοιπο πρόγραμμα. Μάλιστα εξέφρασαν το ενδιαφέρον τους για συνεργασία σε διάφορους τομείς.