facebook homeΟ Mark Zuckerberg παρουσίασε το Facebook Home, μία ομάδα εφαρμογών η οποία μπορεί να εγκατασταθεί σε κάθε Androidsmartphone (με το τελευταίο update της εφαρμογής Faecbook) και στην ουσία του ενσωματώνει το Facebook και τις λειτουργίες του.

Μία από τις εφαρμογές που περιλαμβάνονται στο Facebook Hοme, είναι το Coverfeed το οποίο αντικαθιστά την home screen και τη lock screen της Android συσκευής και πλέον ο χρήστης μπορεί να δει τα status updates των φίλων του, να κάνει σχόλια ,“Like” αλλά και να κάνει chat χωρίς να χρειάζεται να ανοίξει κάποια συγκεκριμένη εφαρμογή. Φυσικά οι κλήσεις και τα μηνύματα που μπορεί να έχει ο χρήστης του εμφανίζονται και αυτά εκεί.

Επίσης το Facebook Home επιτρέπει στον χρήστη να δημιουργήσει ένα group με τις εφαρμογές που χρησιμοποιεί για να το έχει πάντα στην αρχική οθόνη.

Το Facebook Home, αναμένεται να κυκλοφορήσει στο Google Play στις 12 Απριλίου και αρχικά θα υποστηρίζει το HTC One, HTC One X, Samsung Galaxy S III, Samsung Galaxy S4 και Samsung Galaxy Note II και σιγά σιγά θα γίνει διαθέσιμο και στις υπόλοιπες Android smartphones και tablets…

Τέλος η HTC ανακοίνωσε το HTC First, το πρώτο smartphone που θα έχει προεγκατεστημένο το Facebook Home ενώ δεν αποκλείεται πολύ σύντομα να δούμε και τις άλλες εταιρίες να ακολουθούν τα βήματα της HTC.

http://www.newsit.gr