Πανελλήνιος Διαγωνισμός Έντεχνου Χορού «ΕΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΝ 2013»

ey dimiourgeinΤο «Σωματείο Χορού  & Ρυθμικής» διοργανώνει σε συνεργασία με την ΚΕΠΑ Δήμου Βεροίας τον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Έντεχνου Χορού «Ευ Δημιουργείν 2013». Συμμετέχουν 300 χορευτές και περί τις είκοσι σχολές χορού από όλη της Ελλάδα. Ο διαγωνισμός διενεργείται σε δύο φάσεις, ημιτελικός – τελικός, με τριμελή επιτροπή από διακεκριμένες προσωπικότητες του χορού από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Ο ημιτελικός θα λάβει χώρα στην Αντωνιάδειο Στέγη την Παρασκευή 5, το Σάββατο 6, και το πρωί της Κυριακής 7 Απριλίου 2013 χωρίς την παρουσία κοινού. Η φάση του τελικού στις κατηγορίες κλασσικό, σύγχρονο, καρακτέρ, τζαζ και χιπ χοπ θα γίνει την Κυριακή 7 Απριλίου 2013 ώρα 14:00 στο Χώρο Τεχνών και θα είναι ανοικτός για το κοινό με αντίτιμο  εισόδου 5 , ενώ το ποσό που θα συγκεντρωθεί  θα διατεθεί εξολοκλήρου στη «Φλόγα», Σύλλογο Γονέων παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια.

 

Ιστορικό

Με αφετηρία τις αρχαίες ελληνικές αρχές «Αιέν Αριστεύειν» και «Ευ Αγωνίζεσθαι», το Πανελλήνιο Σωματείο Χορού και Ρυθμικής – που δημιουργήθηκε το 1975 (είναι το πρώτο Σωματείο Χορού στην Ελλάδα) με πρωτεργάτριες τις μεγάλες κυρίες του χορού στην Ελλάδα όπως η Μαρία Χορς, η Ζωζώ Νικολούδη, η Λένα Ζαμπούρα και η Κούλα Πράτσικα – δημιούργησε το 2006 – με τα νέα πλέον μέλη του –  τον διαγωνισμό «Ευ Δημιουργείν». Σκοπός του διαγωνισμού, μαθητές και δάσκαλοι του χορού να «δημιουργήσουν» χορεύοντας, να ξεδιπλώσουν δηλαδή μέσα από την κίνηση, τις σκέψεις, απόψεις, προτάσεις, ιδέες και αγωνίες που διέπουν τον χορό στην Ελλάδα.

 

Πρόγραμμα Διαγωνισμού «Ευ Δημιουργείν 2013»

 

Παρασκευή 5/4/2013 (Αντωνιάδειος Στέγη)

 

10:00 – 12:00        Πρόβες

12:00                              Τελετή έναρξης – Αγιασμός

13:30                              Έναρξη α΄ φάσης ημιτελικού 1ης  ημέρας

16:00 – 17:00        Διάλλειμα – Πρόβες

17:00                              Έναρξη β΄ φάσης ημιτελικού 1ης  ημέρας

 

Σάββατο 6/4/2013 (Αντωνιάδειος Στέγη)

9:00 -13:30                    Πρόβες

13:30                    Έναρξη α΄ φάσης ημιτελικού 2ης  ημέρας

16:00 – 17:00        Διάλλειμα – Πρόβες

17:00                              Έναρξη β΄ φάσης ημιτελικού 2ης  ημέρας

 

Κυριακή 7/4/2013 (Αντωνιάδειος Στέγη)

9:00 – 10:00                   Πρόβες

10:00                    Έναρξη ημιτελικού 3ης  ημέρας

 

Κυριακή 7/4/2013 (Χώρος Τεχνών)

14:00                    Έναρξη Τελικού, είσοδος 5€

 

 

 

Τί είναι η ΦΛΟΓΑ:

 

Η ΦΛΟΓΑ είναι ο σύλλογος των γονιών με παιδιά που έτυχε να αρρωστήσουν από καρκίνο. Μετά από σχεδον 30 χρόνια λειτουργίας της μπορεί να επιδείξει ένα ιδιαίτερα σημαντικό κοινωνικό έργο, που στοχεύει στην καλύτερη δυνατή ιατρική, ψυχική και κοινωνική φροντίδα των παιδιών.Ως σύλλογος μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, βασίζεται στην εθελοντική εργασία των μελών του και στην υποστήριξη των ευαισθητοποιημένων φίλων του.Γνωρίστε το έργο της ΦΛΟΓΑΣ • Ενημερωθείτε για τα προγράμματα της ΦΛΟΓΑΣ και προσφέρετε εθελοντικά την πολύτιμη βοήθειά σας.• Ενισχύστε οικονομικά τις προσπάθειες της ΦΛΟΓΑΣ, καταθέτοντας οποιοδήποτε ποσό μπορείτε στους λογαριασμούς που δημιουργήθηκαν για τον σκοπό αυτό.Η ΦΛΟΓΑ αγωνίζεται:• Για τα δικαιώματα των παιδιών στην υγεία και τη ζωή, την φροντίδα των παιδιών με καρκίνο.• Για την δημιουργία θεσμών που να σέβονται τον αγώνα και την αξιοπρέπεια των παιδιών και των οικογενειών τους. Αλλά κυρίως, προσπαθεί να πληροφορήσει σωστά την κοινή γνώμη για τον καρκίνο στο παιδί και να διαλύσει τις προκαταλήψεις. Ο καρκίνος δεν είναι κληρονομικός, δεν είναι μεταδοτικός. Καρκίνος στο παιδί δεν σημαίνει θάνατο. Δεν είναι «επάρατος», αλλά μια σοβαρή, απειλητική για τη ζωή του παιδιού νόσος που χρειάζεται χρόνο και κατάλληλη και εξειδικευμένη θεραπεία. Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στο http://floga.org.gr/