episkepsi enwsis astynomikwn ypallilwn veroiasΕπίσκεψη αντιπροσωπείας της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν. Ημαθίας, δέχθηκε η Δήμαρχος Βέροιας κ. Χαρίκλεια Ουσουλτζόγλου Γεωργιάδη στο γραφείο της το πρωί της Δευτέρας 1 Απριλίου και συζήτησε μαζί τους θέματα που απασχολούν το προσωπικό της αστυνομικής δύναμης που υπηρετεί στη Βέροια.

Ο Πρόεδρος της Ε.Α.Υ. κ. Απ. Μούρτης με τον Αντιπρόεδρο κ. Βασ. Κατσαντώνη έθεσαν στη Δήμαρχο το κυρίαρχο αίτημα της ενίσχυσης – ενδυνάμωσης της Υπηρεσίας με προσωπικό και τόνισαν ότι υπάρχουν μια σειρά χαρακτηριστικών της περιοχής που επιβάλουν την ύπαρξη μεγαλύτερης αστυνομικής δύναμης.

Κάποια από αυτά τα χαρακτηριστικά είναι:

– η αυξημένη τουριστική κίνηση που προκαλεί η Βεργίνα και τα δυο χιονοδρομικά κέντρα του νομού και αυξάνουν τις ανάγκες τροχαίας αστυνόμευσης.

-η κομβική θέση της Ημαθίας στο πέρασμα της εισαγόμενης εγκληματικότητας και λαθρεμπορίας σε συνδυασμό με την γειτνίαση της με τη Θεσσαλονίκη.

-η αυξητική τάση που εμφανίζουν κοινωνικές ομάδες οι οποίες ρέπουν προς την παρανομία σε ανησυχητικό βαθμό, καθώς και άλλα παρεμφερή ζητήματα.

Σε αντιδιαστολή με τις αυξημένες ανάγκες, η αστυνομική δύναμη μειώνεται λόγω της απόσπασης δεκάδων αστυνομικών στο νομό Έβρου, κάτι το οποίο θα συνεχιστεί και το 2014 όπως έχει δηλώσει ο Αρχηγός της ΕΛΛΑΣ, τόνισε ο πρόεδρος της Ένωσης και ζήτησε από τη Δήμαρχο να στηρίξει τα αιτήματα του κλάδου.

Συζητήθηκε επίσης η στήριξη απ τη μεριά του Δήμου της πρωτοβουλίας της ένωσης αστυνομικών υπάλληλων για τη δημιουργία Προμηθευτικού και Καταναλωτικού Συνεταιρισμού Αστυνομικών.

Απ την πλευρά της η Δήμαρχος διαβεβαίωσε ότι αποτελεί πάγιο αίτημα της Δημοτικής Αρχής η ενδυνάμωση της αστυνομικής δύναμης στη Βέροια αλλά και ευρύτερα στο νομό. Η υποστήριξη των αιτημάτων της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων θα δοθεί και επίσημα μέσα από το Δημοτικό Συμβούλιο και θα προγραμματιστεί να συνεδριάσει ειδικά για τα θέματα δημόσιας τάξης και ασφάλειας για να δοθεί και η ευκαιρία στους αστυνομικούς να αναπτύξουν όλα τα προβλήματα και τα αιτήματα του κλάδου.

Η κ. Ουσουλτζόγλου εξέφρασε την κατανόηση της στα προβλήματα των αστυνομικών και συζήτησε μαζί τους την ανάγκη να υπάρξει όσο το δυνατόν αυξημένη προσοχή απ την πλευρά των αστυνομικών σε αγροτικές περιοχές του Δήμου, όπως στο Μακροχώρι όπου η εγκληματική δραστηριότητα αποκτά ανησυχητικές διαστάσεις με κλοπές σε σπίτια και σε αρδευτικές υποδομές. Αλλά  και σε ορεινές κοινότητες του Δήμου στα Πιέρια,  όπου είχαμε εκτός των άλλων πολλές κλοπές αγροτικών αυτοκινήτων.