Στη Βέροια βρέθηκε, μετά την εκδήλωση της Ομάδας της Προοδευτικής Συμμαχίας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με θέμα “Για μια Βιώσιμη Ανάπτυξη της Υπαίθρου” που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2011 στη Νάουσα Ημαθίας, ο Υφυπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Μάρκος Μπόλαρης. Επισκέφθηκε μετά από πρόσκλησή τους το Κέντρο Μέριμνας  Ατόμων με Ειδικές δεξιότητες του Δήμου Βέροιας, το Σύλλογο Κοινωνικής Πρωτοβουλίας για το Παιδί της Βέροιας και το Γενικό Νοσοκομείο Βέροιας.

Στο Κέντρο Μέριμνας για Άτομα με Ειδικές Δεξιότητες, που φιλοξενεί άτομα με ιδιαίτερες ικανότητες ηλικίας 16 έως 50 ετών (νοητική υστέρηση, σπαστική τετραπληγία, σύνδρομο Down, κωφάλαλα) ο κ Μπόλαρης περιηγήθηκε στους χώρους του Κέντρου και ενημερώθηκε από την πρόεδρος του φιλανθρωπικού Συλλόγου Φίλων του Κέντρου και εθελόντρια διευθύντρια του Κέντρου κ. Μελίνα Δαμιανίδου για το έργο που επιτελείται καθώς και τα προβλήματα που αντιμετωπίσει στη λειτουργία του.

Η επόμενη επίσκεψη εργασίας του Υφυπουργού Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Μάρκου Μπόλαρη ήταν στο Σπίτι υποδοχής στο οποία παρέχεται ημερήσια φροντίδα και προσωρινή διαμονή, σε ένα διαμέρισμα που παραχώρησε ο Δήμος Βέροιας και φιλοξενεί 8-10 παιδιά ημερησίως.  Ο Σύλλογος «Πρωτοβουλία για το Παιδί» προσφέρει στα παιδιά δωρεάν ιατρική φροντίδα, ρούχα, φαγητό, εκπαίδευση, ψυχολογική υποστήριξη και ψυχαγωγία. Ο οργανισμός απασχολεί 4 μέλη προσωπικό και έχει 310 εγγεγραμμένα μέλη και μεγάλο σώμα εθελοντών. Το εκτεταμένο δίκτυο οργάνωσης  εθελοντών παρέχει βοήθεια και προστασία σε παραμελημένα, κακοποιημένα και εγκαταλειμμένα παιδιά.
Τα παιδιά προέρχονται από οικογένειες που δυσλειτουργούν ή είναι διαλυμένες και τα ίδια βιώνουν καθημερινά την ψυχολογική και σωματική βία, την περιθωριοποίηση και την απόρριψη, τόσο μέσα στο σπίτι, όσο και μέσα στο σχολικό και κοινωνικό τους περιβάλλον. Ο Υφυπουργός κ Μπόλαρης ενημερώθηκε από τον Πρόεδρο και  το επιστημονικό προσωπικό για το έργο που προσφέρεται και για τις προσπάθειες ανέγερσης του Ξενώνα Φιλοξενίας στη Βεργίνα που θα ξεκινήσει με χορηγία του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος. Στο Γενικό Νοσοκομείο Βέροιας ο Πρόεδρος κ. Νίκος Χατζηδημητρίου ενημέρωσε το Υφυπουργό κ. Μπόλαρη για τα έργα επέκτασης του Νοσοκομείου και τον ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό που έχουν υποβληθεί για έγκριση δημοπράτησης, τη διαμόρφωση χώρου για τη λειτουργία της ΜΕΘ και το αίτημα για λειτουργία μονάδας του ΟΚΑΝΑ εντός του Νοσοκομείου. Παρουσίασε ακόμη το σύγχρονο εξοπλισμό που αποκτήθηκε από δωρεές συμπολιτών και τις θέσεις του για την καλύτερη αξιοποίηση του ιατρικού προσωπικού με στόχο την ποιοτική παροχή ιατρικών υπηρεσιών.