synantisi me presvi oukraniasΣυνάντηση με τον Πρέσβη της Ουκρανίας στην Ελλάδα κ. Volodymyr Shkurov είχε την προηγούμενη Πέμπτη 21 Μαρτίου στο γραφείο του στην Πρεσβεία ο Αναπληρωτής Γραμματέας ΚΟ της ΝΔ και Βουλευτής Ημαθίας κ. Λάζαρος Τσαβδαρίδης με την ιδιότητα του Προέδρου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας με την Ουκρανία, προκειμένου να συζητήσει μαζί του διεξοδικά μία σειρά ζητημάτων που αφορούν τις προοπτικές της διμερούς συνεργασίας της Ουκρανίας με την Ελληνική Δημοκρατία, την υποστήριξη από την Ελληνική πλευρά του ευρωπαϊκού προσανατολισμού της Ουκρανίας και της αναμενομένης υπογραφής Συνθήκης Σύγκλισης Ουκρανία – ΕΕ, καθώς και την ανάπτυξη της συνεργασίας της περιοχής του Χαρκόβου εκ μέρους της Ουκρανίας, με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Η συγκεκριμένη συνεργασία αποτέλεσε προπομπό και προπαρασκευή επί τη ευκαιρία της διευρυμένης συνάντησης που θα πραγματοποιηθεί την επόμενη Δευτέρα 1 Απριλίου στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, παρουσία του Περιφερειάρχη κ. Απόστολου Τζιτζικώστα, με βασικό στόχο να τεθούν οι ισχυρές βάσεις για την ολοκληρωμένη οικονομική, τουριστική και πολιτιστική συνεργασία της Κεντρικής Μακεδονίας με την Ουκρανία.

Παρών στη συνάντηση του κ. Τσαβδαρίδη με τον Πρέσβη της Ουκρανίας ήταν και ο Βουλευτής Πιερίας κ. Κώστας Κουκοδήμος, με την ιδιότητα του μέλους της συγκεκριμένης κοινοβουλευτικής ομάδας φιλίας.

Ο κ. Τσαβδαρίδης κατά τη διάρκεια της συνάντησης του με τον Ουκρανό πρέσβη, είχε την ευκαιρία να υπογραμμίσει ότι οι δεσμοί της χώρας μας με την Ουκρανία οφείλουν και πρέπει να διευρυνθούν, επ’ ωφελεία των δύο λαών οι οποίοι, ιδιαίτερα σε αυτή την κρίσιμη χρονική περίοδο για την ευρωπαϊκή και διεθνή οικονομία, πρέπει να είναι προσανατολισμένοι στην θεμελίωση γεφυρών ουσιαστικής επικοινωνίας και γόνιμης συνεργασίας. Διαβεβαίωσε δε το κ. Πρέσβη της Ουκρανίας ότι ως Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας της Ελλάδας με την Ουκρανία, θα συνεχίζει να εργάζεται προς αυτή την κατεύθυνση με όλες του τις δυνάμεις προκειμένου τα αποτελέσματα της συνεργασίας των δύο χωρών να διαφανούν σε σύντομο χρονικό διάστημα.