ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ 001Αναφορικά με τις Μεγάλες Γιορτές Ανακύκλωσης σε Δήμους όλης της χώρας, που τελούν υπό την Αιγίδα της Αυτού εξοχότητας του Προέδρου της Δημοκρατίας κυρίου Κάρολου Παπούλια και του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, ο Δήμος Βέροιας συμμετέχει με την εγκατάσταση Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης που βρίσκεται στην πλ. Ωρολογίου.

Ήδη όλα τα σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Βέροιας παρέλαβαν τους ενημερωτικούς φακέλους, δίνοντας την ευκαιρία της συμμετοχής όλων των τμημάτων μαθητών, οι οποίοι θα συμμετάσχουν στη διαδικασία ανακύκλωσης έως τις 19 Απριλίου.

Κηρύσσοντας την έναρξη της Μεγάλης Γιορτής Ανακύκλωσης για δεύτερη χρονιά για τους μαθητές των σχολείων του Δήμου Βέροιας, η Δήμαρχος Βέροιας κ. Χαρίκλεια Ουσουλτζόγλου Γεωργιάδη έστειλε στα σχολεία την ακόλουθη ανακοίνωση:

«Ο Δήμος Βέροιας σε συνεργασία με το Εθνικό Συλλογικό Σύστημα Ανταποδοτικής Εναλλακτικής Διαχείρισης Συσκευασιών «ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΗ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ» εφαρμόζει Ολοκληρωμένο Πρόγραμμα Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης, στο οποίο όλοι σας μπορείτε να ανακυκλώνετε άδειες συσκευασίες, συμβάλλοντας ενεργά στην προστασία του περιβάλλοντος και επιτυγχάνοντας εξαιρετικά σημαντικά αποτελέσματα.

Στο πλαίσιο της ανάδειξης της δυναμικής της ανακύκλωσης στο δήμο Βέροιας, ώστε ακόμα περισσότεροι δημότες και μαθητές να γνωρίσουν το Σύστημα Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης στην πόλη και να συμμετάσχουν στη διαδικασία της ανακύκλωσης, θα πραγματοποιηθεί η «Μεγάλη Γιορτή Ανακύκλωσης για τους μαθητές του Δήμου Βέροιας» έως 19 Απριλίου 2013.

Λόγω της σημαντικότητας που έχει η ανακύκλωση αλλά και η περιβαλλοντική εκπαίδευση των μαθητών, τονίζεται ότι η «Μεγάλη Γιορτή Ανακύκλωσης για τους μαθητές του Δήμου Βέροιας», όπως και οι αντίστοιχες Γιορτές στους άλλους Δήμους της χώρας, τελούν υπό την Αιγίδα της Αυτού εξοχότητας του Προέδρου της Δημοκρατίας κυρίου Κάρολου Παπούλια και του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Έως 19 Απριλίου 2013, στο ολοκληρωμένο Κέντρο Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης του Δήμου Βέροιας που είναι τοποθετημένο και λειτουργεί στην Πλατεία Ωρολογίου, θα μπορείτε να επιστρέφετε για ανακύκλωση μεταλλικές, πλαστικές, γυάλινες συσκευασίες αλλά και πλαστικές σακούλες.

Η «Μεγάλη Γιορτή Ανακύκλωσης για τους μαθητές του Δήμου Βέροιας» περιλαμβάνει:

  1. Μεγάλο Διαγωνισμό Ανακύκλωσης για τους μαθητές ΟΛΩΝ των σχολείων του δήμου Βέροιας, ο οποίος θα πραγματοποιείται έως 19 Απριλίου 2013.
  2. Διοργάνωση happenings στο χώρο του κάθε Ολοκληρωμένου Κέντρου Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης, κατά τη διάρκεια της γιορτής ανακύκλωσης αλλά και τελετή απονομής των επάθλων στους νικητές.

Σας γνωρίζω επίσης ότι στο μεγάλο διαγωνισμό Ανακύκλωσης υπάρχουν σημαντικά δώρα για κάθε μαθητή από τα σχολικά τμήματα που θα συλλέξουν τα περισσότερα κουπόνια και άρα θα έχουν τη μεγαλύτερη συμμετοχή στη διαδικασία της ανακύκλωσης, αλλά και εκπλήξεις για όλους.

Τα έπαθλα για τα σχολικά τμήματα που θα ανακυκλώσουν τις περισσότερες συσκευασίες κερδίζουν:

1ο έπαθλο: Ένα ποδήλατο για και κάθε μαθητή του τμήματος που θα κερδίσει την πρώτη θέση.

2ο έπαθλο: Ένα Mp4 player για και κάθε μαθητή του τμήματος που θα κερδίσει τη δεύτερη θέση.

3ο έπαθλο: Ένα Mp3 player για και κάθε μαθητή του τμήματος που θα κερδίσει την τρίτη θέση.

Σας περιμένουμε στο Ολοκληρωμένο Κέντρο Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης του Δήμου Βέροιας, έως τις 19 Απριλίου 2013, για να ανακυκλώσουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, να μάθουμε για την ανακύκλωση και να παίξουμε, γιατί το περιβάλλον είναι υπόθεση όλων μας.

… γιατί εσείς και το Περιβάλλον

Είστε το μέλλον του κόσμου