tsavdaridis synantisi yp.metaforwnΤην ανάγκη τροποποίησης του υφιστάμενου θεσμικού πλαισίου προκειμένου να αρθούν οι πολλαπλές δυσχέρειες που προκαλεί στους μεταφορείς η εφαρμογή των Νόμων 3887/10 και 4038/12, οι οποίες και αναφέρονται στην απελευθέρωση του επαγγέλματος τους, ζήτησε ο Αναπληρωτής Γραμματέας ΚΟ της ΝΔ και Βουλευτής Ημαθίας κ. Λάζαρος Τσαβδαρίδης από τον Γενικό Γραμματέα Μεταφορών κ. Νίκο Σταθόπουλο σε συνάντηση που είχε μαζί του σήμερα το πρωί (14-3-2013).

 

Στη συγκεκριμένη συνάντηση ο κ. Τσαβδαρίδης συνοδευόταν από τον πρώτο Περιφερειακό Σύμβουλο Ημαθίας, εντεταλμένο στον τομέα των μεταφορών κ. Κώστα Καλαϊτζίδη και τον Προϊστάμενο του Τεχνικού Τμήματος της Διεύθυνσης Μεταφορών Ημαθίας κ. Γεώργιο Σουμπέκα.

 

Ο κ. Τσαβδαρίδης στις προτάσεις που προφορικώς κατέθεσε στον κ. Σταθόπουλο και οι οποίες ήταν απόρροια διεξοδικής συζήτησης με τις αρμόδιες Υπηρεσίες, του επισήμανε ότι η αλλαγή του σχετικού νομικού πλαισίου όχι μόνο θα λειτουργήσει ενισχυτικά για τον κλάδο των ιδιοκτητών φορτηγών Δημοσίας Χρήσεως και όλων των Μεταφορικών Επιχειρήσεων, αλλά παράλληλα θα δώσει μεγάλη ώθηση στην ανταγωνιστικότητα των μεταφορών μας σε σχέση με άλλες χώρες, προσφέροντας αναπτυξιακή προοπτική στην Ελληνική οικονομία και κοινωνία.

Ο Γενικός Γραμματέας Μεταφορών από την πλευρά του ζήτησε από τον κύριο Τσαβδαρίδη να καταθέσει γραπτώς στον ίδιο τις συγκεκριμένες προτάσεις, προκειμένου να έχει τη δυνατότητα να τις αξιολογήσει ενδελεχώς, σταθμίζοντας το μέτρο της παρέμβασης του σε σχέση με τον Κανονισμό 1071/09 της Ευρωπαϊκής Ένωσης που αναφέρεται στο συγκεκριμένο θέμα.

 

Ο Βουλευτής Ημαθίας εξέφρασε την ικανοποίηση του για την θετική ανταπόκριση του κ. Σταθόπουλου και δεσμεύθηκε άμεσα να καταθέσει το συγκεκριμένο πακέτο προτάσεων για να δοθεί η απαραίτητη ουσιαστική λύση στο κρίσιμο αυτό ζήτημα.