sxolio-na doymeΘετική ήταν η ανταπόκριση του Υπουργού Παιδείας στην πρόταση λειτουργίας της Σχολής Απόδημου Ελληνισμού, της Σχολής Αριστοτελικής Φιλοσοφίας και της συνεργασίας με το Διεθνές Πανεπιστήμιο στη συνάντηση που έγινε με τον Μητροπολίτη μας, τους Βουλευτές μας και τους Δημάρχους Βέροιας και Νάουσας.

Το θέμα βέβαια αφορά κατά ένα μεγάλο μέρος τις Συγκλήτους των Πανεπιστημίων και από εκεί θα κριθεί. Αναμένεται λοιπόν τι θα προκύψει από την προγραμματισμένη συνάντηση που θα γίνει για να γνωρίζουμε τι διαθέσεις υπάρχουν. Όσο για τα Τμήματα που λειτουργούν σε Βέροια και Νάουσα, όπως παραδέχεται και ο Δήμος Βέροιας σε σχετική ανακοίνωσή του, η τύχη τους έχει ήδη κριθεί

Ωστόσο υπάρχει ελπίδα για λειτουργία, με άλλου είδους προσφοράς εκπαίδευσης, καθώς στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται ότι «ο Υπουργός, θεώρησε «έξυπνη» την πρόταση για τη σύνδεση της εκπαίδευσης με τον απανταχού απόδημο Ελληνισμό, την καινοτομία, τις νέες τεχνολογίες και τον τουρισμό και  έκρινε εφικτή την ενδεχόμενη λειτουργία θερινών σχολών και μεταπτυχιακών τμημάτων του Διεθνούς Πανεπιστημίου στη Βέροια.»

Έτσι κατά την λαϊκή ρήση θα δεχτούμε το… «απ΄ το ολότελα καλή κι η Παναγιώταινα!»