OLYMPUS DIGITAL CAMERAΤην Ημαθία επισκέφθηκαν 28 ιερωμένοι (Καθολικοί & Ευαγγελικοί) από τη Βόρεια Γερμανία, αναγνωρίζοντας έτσι την περιοχή μας ως ένα βασικό θρησκευτικό τουριστικό προορισμό για τη μεγάλη αγορά της Γερμανίας.

Οι επισκέπτες, συνοδευόμενοι από τον κ. Ανέστη Οσιπίδη, οργανωτή του Θρησκευτικού Τουρισμού στη Γερμανία, έγιναν δεκτοί από τον Αντιπεριφερειάρχη Ημαθίας κ. Κώστα Καραπαναγιωτίδη, ο οποίος τους ενημέρωσε για αρκετή ώρα όχι μόνο για τα τουριστικά ενδιαφέροντα της περιοχής μας, αλλά  για τα προβλήματα και τις δυνατότητες ανάπτυξης και άλλων κλάδων της τοπικής οικονομίας, όπως της αγροτικής παραγωγής και της μεταποίησης.

Απάντησε σε πολλές ερωτήσεις τους, που είχαν σχέση τόσο με την οικονομική κρίση που διέρχεται η χώρα μας όσο και για τις προβλέψεις ξεπεράσματος και ανάκαμψης. Ο κ. Καραπαναγιωτίδης μίλησε για  την εργατικότητα και υπευθυνότητα του Έλληνα εργαζόμενου και τόνισε ότι μόνο με την επιστροφή των χρημάτων στην αγορά και τις επενδύσεις θα μπορέσουμε να ξεπεράσουμε τα προβλήματα και να προχωρήσουμε. Τέλος τους ευχήθηκε καλή διαμονή και τους προσφέρθηκε τοπικό κρασί.

Οι ξένοι επισκέπτες, συνοδευόμενοι από τον υπ. Τουρισμού της Π.Ε. κ. Γιώργο Σαλιάγκα, ο οποίος τους διένειμε πλούσιο διαφημιστικό υλικό, επισκέφθηκαν τη Βεργίνα, το Βήμα του Απ. Παύλου, την Παναγία Σουμελά και το παραδοσιακό οινοποιείο του Κελεσίδη στην περιοχή της Νάουσας, όπου γεύτηκαν το μοναδικό ξινόμαυρο κρασί . Δήλωσαν δε ενθουσιασμένοι από όλα τα μέρη που επισκέφθηκαν και τόνισαν ότι επιστρέφοντας στη Γερμανία θα γίνουν οι καλύτεροι διαφημιστές τους!

Από τις 1 έως τις 4 Μαΐου 2013 θα πραγματοποιηθεί η Έκθεση Θρησκευτικού Τουρισμού της Γερμανίας, αυτή τη φορά στο Αμβούργο. Σύμφωνα με τους διοργανωτές, οι επισκέπτες θα ξεπεράσουν τα 200.000 άτομα, ενώ θα υπάρξουν δεκάδες παράλληλες εκδηλώσεις κατά τη διάρκεια της Έκθεσης σε ολόκληρο το Αμβούργο. Στην Έκθεση θα συμμετέχει η Π.Ε. Ημαθίας στο Ελληνικό περίπτερο με τον κ. Γιώργο Σαλιάγκα σε χώρο 15 τ.μ., με στόχο την προώθηση – διαφήμιση του Θρησκευτικού Τουρισμού της περιοχής μας.