Με αγωγές τους στα διοικητικά δικαστήρια 117 βουλευτές διεκδικούν αναδρομικά εκατομμύρια ευρώ με το νόμιμο τόκο και χρηματική ικανοποίηση για ηθική βλάβη από το ελληνικό δημόσιο. Από την Ημαθία ζητούν αποζημίωση ο Μόσχος Γικόνογλου από το ΠΑΣΟΚ και ο Ηλίας Φωτιάδης από τη ΝΔ.  Η αγωγές αυτές υποβλήθηκαν στο πλαίσιο της συνταγματικής πρόβλεψης εξομοίωσης των αποδοχών μεταξύ βουλευτών και δικαστών

Σύμφωνα με το νόμο οι πρώην βουλευτές έχουν δικαίωμα να διεκδικήσουν αυτά τα χρήματα όμως πριν από λίγο καιρό όταν αποκαλύφθηκε στη Βουλή η αξίωσή τους πολλοί είχαν σπεύσει να δηλώσουν την αντίθεσή τους, όμως μέχρι στιγμής μόλις τρεις παραιτήθηκαν των δικαιωμάτων τους (είναι οι πρώην βουλευτές, οι Μιχ. Λιάπης και Λεων. Τζανής, καθώς και η χήρα του Παναγιώτη Κοσιώνη.)
Οι πρώτες αγωγές αναμένεται να συζητηθούν στο Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών, ενώ ήδη η συζήτηση μερικών αγωγών αναβλήθηκε την περασμένη εβδομάδα για τον Φεβρουάριο του 2012 Ωστόσο παραιτήθηκαν από τις αγωγές τους ενώπιον της Διοικητικής Δικαιοσύνης οι πρώην βουλευτές, οι Μιχ. Λιάπης και Λεων. Τζανής, καθώς και η χήρα του Παναγιώτη Κοσιώνη.

Η ανάγνωση πάντως των ονομάτων αναμένεται να προκαλέσει αντιδράσεις τόσο γιατί η χώρα και οι πολίτες της ζουν δύσκολες ώρες όσο και γιατί μεταξύ αυτών βρίσκονται και ονόματα που ελέγχονται από τη δικαιοσύνη σε σχέση με υποθέσεις διαφθοράς όπως ο Ακης Τσοχατζόπουλος και ο Τάσος Μαντέλης.