synantisi tourismos karapanΣυνάντηση για θέματα συνεργασίας σε τομείς που αφορούν τον Τουρισμό και τον Πολιτισμό του Νομού Ημαθίας είχε στο γραφείο του την Τρίτη 12 Μαρτίου ο Αντιπεριφερειάρχης Κώστας Καραπαναγιωτίδης με τον πρόεδρο του Ο.Τ.Α.Ν. και Γενικό Γραμματέα της Πολιτιστικής Εταιρείας Νάουσας “O Αριστοτέλης” Γρηγόρη Αντιφάκο.

Ο Αντιπεριφερειάρχης συμφώνησε στην ιδέα της συνεργασίας και συμμετοχής του Ομίλου Τουριστικής Ανάπτυξης Νάουσας (Ο.Τ.Α.Ν) μαζί με τους άλλους φορείς του Νομού σε συνεδριάσεις, ημερίδες και γενικώς εκδηλώσεις που αφορούν την Τουριστική Ανάπτυξη του Νομού, εκτιμώντας τη θετική βοήθεια που μπορεί να αποτελέσει η εθελοντική προσφορά του ιδιωτικού τομέα στο έργο της Περιφερειακής Ενότητας.

Παράλληλα ο κ. Καραπαναγιωτίδης ενημερώθηκε για την πορεία της προσπάθειας της Πολιτιστικής Εταιρείας “Αριστοτέλης” της Νάουσας να αναπλάσει πλήρως το κτήριο “Μούγγρη”, ένα χαρακτηριστικό αρχοντικό κλασικής μακεδονικής αρχιτεκτονικής που βρίσκεται στην πλατεία “Πουλιάνας” της Νάουσας. Το κτήριο χτίστηκε το 1860, έχει μεγάλη ιστορική αξία, απετέλεσε προπύργιο του μακεδονικού αγώνα και είναι ένα ζωντανό μουσείο όχι μόνο για τη Νάουσα, αλλά για ολόκληρη τη Μακεδονία. Το κτήριο “Μούγγρη”, όπως τόνισε και ο κ. Καραπαναγιωτίδης, αποτελεί ένα από τα σημαντικά εναπομείναντα στην Ημαθία ιστορικά κτήρια και θα συγκεντρώνει πάντοτε το ενδιαφέρον των επισκεπτών.