veria-ofiΔεν κατάφερε να πάρει ένα ακόμη τρίποντο η «Βασίλισσα του βορρά», η οποία αναδείχθηκε ισόπαλη χωρίς τέρματα στην έδρα της με τον Ο.Φ.Η., σε ένα όμορφο παιχνίδι που διεξήχθη το απόγευμα της Κυριακής (10/03) στο Δημοτικό στάδιο Βέροιας, παρουσία 4.500 φιλάθλων!

 

Οι «κυανέρυθροι», μέσα σε έναν βαρύ αγωνιστικό χώρο, είχαν την πλήρη υπεροχή σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης, όμως δεν κατάφεραν να διασπάσουν την πολυπρόσωπη άμυνα των Κρητικών, οι οποίοι προσπαθούσαν με αντεπιθέσεις να πετύχουν κάτι καλό.

 

Έτσι, η ομάδα του Δημήτρη Καλαϊτζίδη έχασε μια μεγάλη ευκαιρία για να απομακρυνθεί ακόμα περισσότερο από τη ζώνη του υποβιβασμού.

 

Αγωνιστικά, οι Βεροιώτες ξεκίνησαν πολύ δυνατά την αναμέτρηση, είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων, με τους φιλοξενούμενους να περιορίζονται σε παθητικό ρόλο και να δίνουν βαρύτητα στην αμυντική τους λειτουργία.
Χαρακτηριστικό της υπεροχής τους ήταν ότι μέχρι το 25’ μετρούσαν πέντε τελικές προσπάθειες, σε αντίθεση με την ομάδα της Κρήτης που δεν είχε καμία!
Μετά το μισάωρο οι φιλοξενούμενοι άρχισαν να βγαίνουν δειλά – δειλά στην αντεπίθεση και στο 45’ θα μπορούσαν να κάνουν τη ζημιά, όταν ο Παπάζογλου βρέθηκε τετ α τετ με τον Τζόναθαν, τον πέρασε, έδωσε στον Μπανούση, ο οποίος πλάσαρε σε κενή εστία, αλλά ο Μπάρμπας πρόλαβε και έκοψε την μπάλα, κρατώντας το μηδέν για την ομάδα του!
Στις αρχές της επανάληψης ο Ο.Φ.Η. είχε μία ακόμα επικίνδυνη επίσκεψη στα Βεροιώτικα καρέ, όταν στο 57’ ο Λαμπρόπουλος πέρασε τον Τζόναθαν, αλλά δεν μπόρεσε από πλάγια θέση να πλασάρει σε κενή εστία.
Στην συνέχεια, η ΒΕΡΟΙΑ είχε τον έλεγχο του ρυθμού και την κατοχή, αλλά δεν μπορούσε να βρει διαδρόμους στην πολυπρόσωπη και καλά οργανωμένη άμυνα των Κρητικών.
Οι γηπεδούχοι έφτασαν πολύ κοντά στο 1-0 στο 90’, όταν ο Ολαϊτάν βρέθηκε τετ α τετ με τον Γουναρίδη, αλλά το σουτ του δεν ήταν καλό και η μπάλα έφυγε ελάχιστα δίπλα από το δοκάρι της εστίας των φιλοξενούμενων, ενώ στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων ο Κόστλι πήρε την κεφαλιά από κοντά, αλλά ο Γουναρίδης απέκρουσε εντυπωσιακά, κρατώντας το μηδέν για την εστία του!
Οι φιλοξενούμενοι απάντησαν στις χαμένες ευκαιρίες της «Βασίλισσας» στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων, όταν ο Κουτσιανικούλης βρέθηκε μόνος με τον Τζόναθαν αλλά ο ισπανός γκολκίπερ έσωσε την ομάδα του!
Ο Μακεδόνας διαιτητής Αμπάρκιολης θα μπορούσε να δώσει ένα πέναλτι στη ΒΕΡΟΙΑ στο 58’ σε ανατροπή του Γεωργιάδη από τον Ιωαννίδη, ενώ αρκετά σωστές ήταν οι υποδείξεις των βοηθών του Δημητριάδη και Θανασακούδη (Μακεδονίας).

 

ΒΕΡΟΙΑ (Δημήτρης Καλαϊτζίδης): Τζόναθαν, Αμαραντίδης, Ορέστες, Μπάρμπας, Γεωργέας (80′ Ρεάνο), Καλογέρης, Γεωργιάδης, Καλτσάς (68′ Μοκάκε), Γκιγέρμο, Κόστλι, Ολαϊτάν.

 

Ο.Φ.Η. (Γιάννης Πετράκης): Γουναρίδης, Ιωαννίδης, Σαρ, Σόουζα, Μπούρμπος, Μπανούσης, Βερόν (62′ Μακρής), Βιτώρος (81′ Κουτσιανικούλης), Λαμπρόπουλος (77′ Ζαχαράκης), Παπάζογλου, Περογαμβράκης.

http://kerkidasport.gr